På regnvåte veier, med lyn og torden, vant han spurten på den 176 km lange og flate etappen fra Al Sawadi til Naseem Park.

Det gikk tidlig et brudd, som på det meste hadde et forsprang på snaut fire minutter. Dette ble kjørt inn i løpet av etappens to siste mil og 5 kilometer før mål var feltet samlet. I spurten var Kristoff uslåelig, og han har dermed like mange seiere i år som på samme tid i fjor.

Edvald Boasson Hagen fortsetter i ledertrøyen.

Katjusja-syklist Alexander Kristoff har tatt følgende seirer i 2016: 2., 4. og 5. etappe i Tour of Qatar. 3. etappe i Tour of Oman.

— Dette er utrolig kjekt, og vi er kjempefornøyd med å ha tatt like mange seiere som på samme tid i fjor, sier trener og stefar Stein Ørn til Aftenbladet.

Roser dansk hjelper

Han mener at danske Michael Mørkøv (30), som kom til Katjusja fra Tinkoff-Saxo før denne sesongen, har en stor fortjeneste for Kristoffs triumfer så langt.

— Han gjør en mye bedre jobb enn Luca Paolini, som hadde tilsvarende rolle i fjor. For der Paolini slapp en kilometer eller to før mål, er Mørkøv med hele veien inn og finner åpningene for Alexander. Dermed får også Jacopo Guarnieri bedre arbeidsbetingelser i sin rolle som hjelper. Jeg mener Katjusja har fått et klart løft av dette, og jeg er spent på hvordan det går Alexander skal opp mot spurtess som Marcel Kittel og André Greippel i vårklassiskerne i mars og april, sier Ørn.

Én sjanse til

Det gjenstår tre etapper av Oman rundt. De to neste går i fjellene, der Kristoff er sjanseløs, men Stein ørn mener han kan en sjanse på avslutningsetappen over 130 km søndag. Den er relativt flat.

— Det er riktig nok en liten kneik mot slutten, men jeg tror Alex har en sjanse, sier Ørn.

Edvald Boasson Hagen fortsetter i både rød ledertrøye (sammenlagt) og grønn trøye (poeng). Hagen vant onsdagens etappe i rittet. Hagen vant også en overlegen seier på tempoetappen i Tour of Dubai sist uke.

Kristoff og Hagen har begge hatt en strålende innledning på sykkelsesongen.