Vadheim-gutten imponerte stort på Stadion i går. I luften var han konge, i posisjonsspillet var han bortimot prikkfri, pasningene satt bedre enn for noen andre hos Sogndal. Og på toppen av alt dunket han inn 1-0 fra langt hold. Men det som gjør at 22-åringen følges av en haug toppklubber, er at kamper som i går er nærmere regelen enn unntaket. Han er et åpenbart salgsobjekt.

— Kan han forsvinne alt i sommer, Harald Aabrekk?

— Du må ikke finne på å spørre meg om det! Jeg er ikke agent, jeg, men trener, sier Sogndal-sjefen oppgitt.

Stort mer får man ikke ut av ham om den saken. Også hovedpersonen selv er relativt taus.

- Tenker ikke på det

— Jeg tenker ikke mye på de tingene der, det viktige er å berge plassen med Sogndal og levere her. Så får vi eventuelt ta det etter hvert, hvis det skulle dukke opp noe.

- Du har ikke hørt noe fra konkrete interessenter?

- Nei, ingenting.

- Tror du klubben er åpen for å la deg gå, hvis det kommer inn noen bud?

— Det har vi ikke diskutert, det er ikke så interessant før det er aktuelt.

Bare serien å fokusere på

På mange måter er det betegnende for Sogndal som lag, og sesongen deres, at det måtte en midtstopper til for å gjøre mål i åpent spill i går. Etter 35 minutter havnet ballen i beina til Hovland under etterdønningene fra en Sogndal-corner. Fra 25 meter løsnet han skudd med vristen, og tideler senere lå ballen i nettet bak en relativt sjanseløs Piotr Leciejewski. Sogndølene hadde plutselig tatt et langt steg mot kvartfinale, og jublet vilt.

- Det var selvsagt gøy å se den gå inn. Alt i alt synes jeg vi fortjente å gå videre, vi gjorde en god kamp og burde greid å score litt flere enn vi gjorde. Så ser man bort fra utfallet, er vi fornøyde med innsatsen, sier Hovland, kledelig beskjeden når det kommer til egen kjempescoring.

BT spurte både Aabrekk og Hovland om de tror laget kan dra fordel av cupexiten, når man ser på sesongen som helhet og sjansene til å overleve i eliteserien. Den logikken følger ikke Aabrekk, men Hovland er ikke sikker på at det var så dumt å ryke ut i fjerde runde.

— På en måte kan det være greit å være ute og bare ha serien å konsentrere seg om. For å si det slik: En gang må man ryke ut, hvis man ikke kommer til Ullevaal og cupfinalen, sier Hovland, men understreker også hvor bittert det var å til slutt ende opp som taperlag etter straffedramaet.

Kjente straffeskytterne

Det var en straffekonk med et spesielt premiss: Begge lags keepere har fortid i motsatt klubb, og hadde dermed sett sine motstandere skyte straffe tidligere.

— Piotr (Leciejewski) hadde nok en liten fordel av det. Han gikk tidlig på straffene og var helt nede i hjørnet og reddet. Det hadde nok litt å si at han kjenner oss, men vi visste jo at han var en veldig god straffekeeper. Han reddet mange for oss i fjor.

Sogndal-keeper Udjus hinter spøkefullt om at det bare var to av Branns straffeskyttere som var i klubben da han forlot den, og at Leciejewski sånn sett hadde en større «gammel-lagkamerat-fordel».

- Det første man gjør er å prøve å huske tilbake til hvor de forskjellige pleier å skyte straffer, men det er ikke så mange igjen fra min tid.