Borteformen har vært det største ankepunktet mot Manchester Citys gullkandidatur i Premier League.

Nå har imidlertid de lyseblå 5 seiere på sine siste seks bortekamper i alle turneringer, etter onsdagens 2-3-seier mot Swansea på Liberty Stadium.

Fernandinho, Yaya Touré og Aleksandar Kolarov tegnet seg på scoringslisten for gjestene, og gjorde dermed Wilfired Bonys to scoringer ubetydelige.

De lyseblå overtok også tabelltoppen med seieren, selv om Arsenal kan da den tilbake dersom de beseirer Swanseas rivaler Cardiff senere på onsdagen.

Michu-vikar utlignet

Kampen var et snaut kvarter gammel da en City-corner gikk via en Swansea-spiller og ut i returrommet, der Fernandinho ventet.

Brasilianeren, som har imponert stort de siste ukene, viste imponerende kroppsbeherskelse da han hamret ballen inn til 1-0 for City.

Swanseas sjanser til å komme tilbake virket i utgangspunktet betraktelig svekket av at stjernespiss Michu er ute med skade. Wilfired Bony, som nå får brorparten av scoringsansvaret på sine skuldre, hadde heller ikke overbevist siden overgangen fra Vitesse Arnhem i sommer.

På overtid av andre omgang skulle Bony imidlertid vise hva han er laget av. Med en utmerket heading utlignet han for vertene. Reprisene viste imidlertid at Bony var en halvmeter i offside da innlegget kom.

Kolarov punkterte kampen

City var på vei mot et nytt skuffende borteresultat, men andre omgangen skulle bli en ny advarsel til de øvrige gullkandidatene.

Yaya Touré hadde hatt en av sine roligere kamper før han fant rom inne i boksen etter en snau time. Ivorianeren lurte ballen ned i hjørnet med et skudd som gikk via Swansea-stopper Ashley Williams.

Kun ni minutter senere ble vondt til verre for Swansea, da City-backen Aleksandar Kolarov scoret med et godt skudd.

Wilfired Bony scoret også på overtid av andre omgang, men den scoringen kom for sent til at Swansea fikk målsjansen som kunne sikret ett poeng.