Regjerende mester Uruguay måtte avslutte kampen med ni mann da de tapte 0-1 mot Chile i Copa Américas kvartfinale onsdag.

Dermed er vertskapet et langt steg nærmere å oppfylle drømmen om chilensk triumf for første gang i turneringens historie.

Men seieren kom ikke uten dramatikk. Allerede da timen var spilt ble stjernespiss Edinson Cavani utvist. PSG-spilleren fikk sitt andre gule for etter å ha hatt hånden oppe i Gonzalo Jaras ansikt.

Kaos

Verre ble det da dommer Sandro Meira Ricci valgte å gi Jorge Fucile sitt annet gule kort på overtid. Spillerne raste mot kamplederen, og til og med Uruguay-trener Óscar Tabárez tok turen inn på gressmatta for å gi beskjed om hva han synes om avgjørelsen.

Spillet ble stoppet i flere minutter, men Ricci sto fjellstøtt og viftet bort protestene.

SINNE: Uruguay-spillerne Álvaro González og Diego Godín er åpenbart ikke enige med dommerens avgjørelser. De lyseblå fikk to mann utvist mot Chile. Foto: AP Photo/Silvia Izquierdo/NTB scanpix

— Vi har en bitter smak i munnen. Jeg har sett TV-bildene, og det er der man kan se sannheten, sa Tabárez etter kampen.- Vi hadde full kontroll på kampen, men når vi blir redusert til ti mann blir det vanskeligere fordi vi fikk færre muligheter til å gå framover på banen, fortsatte treneren.

Isla-scoring

Etter Cavanis utvisning virket Uruguay å kunne styre kampen inn mot ekstraomganger og straffesparkkonkurranse. De opptrådte disiplinert og slapp ikke til mange sjanser. Men da målvakt Fernando Muslera ikke klarte å avverge et innlegg, åpnet det seg en mulighet for vertene.

Jorge Valdivia brukte sitt overblikk og fant Isla. Han avsluttet lavt i mål til ellevill jubel fra tilskuerne i Chiles hovedstad, Santiago.

— Vi kjempet hardt og må takke supporterne som var med oss hele veien. Nå kommer det en ny kamp mot enten Peru eller Bolivia, men samme hvem vi møter lever drømmen, sa Chiles Alexis Sánchez.