SCORET TOLV: Stine Skogrand var kampens store spiller, da Tertnes slo Molde. SCORET TOLV: Stine Skogrand var kampens store spiller, da Tertnes slo Molde. Foto: ARKIVFOTO: Ørjan Deisz

Verdensmesteren fortsatte storspillet for Tertnes

— Jeg var spent, men det var veldig gøy å være tilbake, sier Stine Skogrand, som var tilbake i blått for første gang siden VM-triumfen.

MOLDE — TERTNES 24-28

— Når Norge gjør det bra i mesterskap, er det ofte blandet kvalitet på prestasjonene til enkelte av de spillerne når de kommer tilbake i hjemlig serie, sier Tertnes-trener Tore Johannessen.

Heldigvis er ikke verdensmester Stine Skogrand blant dem. For i den første seriekampen etter VM-triumfen, fortsatte 22-åringen fra Fyllingsdalen storspillet hun viste med flagget på brystet.

Tilbake i sin vante backposisjon herjet Skogrand med Molde, og satte hele tolv baller i nettet. De scoringene var en helt avgjørende faktor til at Tertnes til slutt vant i 28–24 i Romsdal.

— Stine var helt avgjørende for oss i denne kampen. Det er ingen tvil om det, sier Johannessen.

- Stor mental jobb

Etter mange tette og harde kamper på kort tid, og et gigantisk klimaks med en finale foran tusenvis av tilskuere, tror Johannessen det er lett å bli utladet.

Suksesstreneren lar seg derfor imponere over hvor raskt Skogrand har summet seg etter mesterskapet.

— Det er en stor mental jobb som må gjøres. Heldigvis har Stine en stor fordel ved at hun er mentalt sterk. Hun har jobbet godt med seg selv, sier Johannessen.

Selv innrømmer Skogrand at hun var usikker på hvordan det ville bli å spille kamp igjen for Tertnes. 500 tilskuere i Idrettens Hus i Molde, er tross alt litt andre rammer enn et femsifret antall tilskuere i Boxen i Herning.

— Jeg var spent, men det var veldig gøy å være tilbake. Og spesielt gøy å få lov til å spille back igjen, sier Skogrand.

- Gjorde det for spennende

Selv om hun ble brukt på høyrekanten av Thorir Hergeirsson, er det tross alt som høyreback den hardtskytende 22-åringen trives aller best. Det markerte hun med sine tolv scoringer i en kamp som ellers var langt fra perfekt.

— Vi gjorde det egentlig litt for spennende. Vi fikk en fin start, men vi klarte ikke å stå imot i forsvar. Vi var ikke flinke nok til å gå frem på skytterne deres, sier Skogrand.

Ved flere anledninger lot Tertnes mulighetene til å rykke fra nedrykkskandidatene fra Romsdal, men slurvete forsvarsspill fratok dem muligheten gang på gang. Med ti minutter igjen å spille, var det fortsatt uavgjort.

— Vi hadde aldri helt kontroll på kampen. Heldigvis har vi tatt med oss mye trygghet fra prestasjonene i høst, som jeg tror avgjorde kampen i vårt favør, sier Johannessen.

Tertnes topper dermed fortsatt eliteserien for kvinner.

Vis fakta ↓
Molde–Tertnes 24–28 (11–13)