I Chelseas annen kamp etter sparkingen av José Mourinho ble en straffebom avgjørende for London-laget i hjemmeoppgjøret mot Watford som endte 2-2. – Vi ville vinne i dag. Dette er ikke et godt resultat for oss. Vi ville ha tre poeng. Men dette er fotball, og man vet aldri hva som skjer, sa Chelseas Nemanja Matic til SkySports etter kampen.

– Vi hadde en straffe vi ikke scoret på, og vi var uheldige. Oscar må holde hodet oppe. Jeg er sikker på at han scorer den neste, sier Matic.

Chelsea har ikke tapt en kamp 2. juledag siden 2003, og etter en halvtimes spill lørdag ga Diego Costa vertene håp om sin niende strake seier på Boxing Day.

Willian slo en corner inn foran mål. Watford klarte ikke klarere, og en heading fra John Terry traff nakken til Gary Cahill før Costa smalt inn ledermålet på volley.

Med Guus Hiddink i førersetet fortsatte Chelsea presset mot gjestenes mål.

Fire minutter før overtid fikk Nemanja Matic ballen i hånden i det han skulle klarere. Dommer pekte på straffemerket, og Troy Deeney utlignet med et velplassert skudd.

Watford har vunnet sine fire siste seriekamper, og etter 58 minutter viste Odion Ighalo at det nyopprykkede laget mener alvor.

José Manuel Jurado spilte fram Ighalo, som tok med seg ballen på skrå innover mot mål før han avsluttet. Skuddet gikk via Cahill og satte Thibaut Courtois i Chelsea-buret ut av spill.

Ighalo har så langt scoret 13 mål på 18 kamper denne sesongen, to færre enn toppscorer Jamie Vardy.

Chelsea ga ikke opp, og ni minutter etter at Watford tok ledelsen utlignet Costa med sin andre scoring for dagen. Willian la igjen inn foran mål, og et smart løp av Costa sørget for at han kom alene med keeper Heurelho Gomes. Da var det nok med en liten touch, og lagene var like langt i London.

Chelsea kunne igjen tatt ledelsen da Oscar skaffet en straffe ti minutter før slutt. Brasilianeren ville avgjøre selv, men stamfoten skled i tilløpet, og det sto fortsatt 2-2. Fire tilleggsminutter holdt ikke for vertene, og det endte med poengdeling i London.

— Vi hadde muligheten til å vinne, men Chelsea spilte veldig bra. De presset oss og var trolig nærmere seieren enn vi var, sa Watford-sjef Quique Flores etter kampen.