Strekken han fikk under treningen på Olympiatoppen onsdag, var på ingen måte under kontroll. 28-åringen fikk smerter under kvalikhoppet i bakken i dag, og han var ikke glad.

Han forteller at han var så spent før han nå skulle i gang i verdenscupen, det første etter korsbåndsskaden i mars.

Han hadde 20 hopp på Lillehammer før dette, og var svært fornøyd fordi han hadde holdt følge med Bardal da han også trente på Lillehammer siste uke, med Alexander Stöckl som god veileder.

Nå var uansett Jacobsen ikke aktuell for kveldens mixed-lag, i den konkurransen som Norge vant på Lillehammer i fjor.

— Men jeg kom hit med selvtillit, sier Jacobsen.

- Dette ble ikke som jeg håpet , sa Anders Jacobens til NRK kort tid etter at han landet på beskjedne 84 meter i kvalifiseringen til lørdagens normalbakke-renn.

Hoppet var for kort til å kvalifisere seg til rennet.

– Det var dumt av meg å hoppe i dag, jeg skulle ha ventet. Jeg hadde vondt i ryggen og kom ikke ned i skikkelig sittestilling, sier Jacobsen til NRK.

Det ble bare 84 meter i normalbakken, mens Anders Bardal hoppet 94,5 og ble beste norske på 11. plass.

Anders Jacobsen har ikke gitt opp å delta i storbakkerennet søndag, men behandlingen i dag pog i morgen vil avgjøre om det er lurt.

Han har fått kortison og smertestillende for å lindre smertene. Hønefoss-hopperen prøvde ingen treningshopp, men gikk rett på kvalik. Deretter satte han seg inn i en bil med sjåfør og kjørte mot hotellet 20 minutter unna, der hopperne har sin base.

Til Mixed-konkurransen fredag er følgende tatt ut: Anders Bardal, Rune Velta, Anette Sagen og Maren Lundby.