Rosenborg vant begge sine cupfinaler i helgen som var var. Først vant G19-laget 6-0 mot Strømsgodset på lørdag, før A-laget fulgte opp med å slå Sarpsborg 2-0 dagen etter.

En av spillerne som fikk medaljer for triumfene, var John Hou Sæter. 17-åringen ble kåret til banens beste spiller i G19-finalen og har kamper fra tidligere runder i NM.

Dermed ble han også historisk. Midtbanespilleren har fra tidligere av vunnet G16-NM og eliteserien. Ingen har noen sinne klart å vinne alle fire turneringene.

— Det er utrolig artig, i hvert fall når jeg fortsatt er så ung. Å bli historisk er ikke så viktig, men det er mye morsommere å være med på å vinne. Det har vært en fin sesong der jeg har vært med på å vinne mye og det er slik det skal være i Rosenborg, sier Hou Sæter til adressa.no.

Ønsket mer spilletid

Han hadde ikke forventet at sesongen skulle bli så troférik, men han hadde alltid troen på det.

— Før sesongen var ambisjonene å vinne både serien og cupen, og jeg visste at vi hadde et sterkt juniorlag, sier han.

Alt er imidlertid ikke rosenrødt. Hou Sæter hadde håpet at han skulle få mer spilletid for A-laget enn de tre kampene han fikk i ligaen.

— Jeg skulle selvfølgelig ønske jeg kunne bidratt mer, men man må bare stå på hardt videre, så får vi se hva som skjer. Jeg skulle ønske jeg hadde spilt mer, men vi har mange veldig gode spillere her og det er tøff konkurranse.

Bruttern: - Han er en for fremtiden

RBK-trener Kåre Ingebrigsten skulle også ønske at det hadde blitt mer spilletid på unggutten, men understreker viktigheten av å være tålmodige. Han mener det verken bør eller skal være slik at 16- og 17-åringer skal dominere for Rosenborg og gjør det klart at Hou Sæter er en spiller for fremtiden.

— Han er etter skjema, men det er trangt om plassen i Rosenborg. Han har fått mye erfaring og vi må ikke glemme at han er en ung gutt. Han er på riktig vei og har god utvikling. Han er der vi mener og ønsker at han skal være, sier Ingebrigtsen.

Trener mens lagkameratene har ferie

Hou Sæter skal bruke vinteren og våren på å trene enda hardere en resten og bli en bedre spiller, for å nåneste sesongs mål om å spille mer for førstelaget enn han har gjort i år.

— Jeg regner med at det er en del som skal ha litt ferie og reise i Syden, men jeg har fortsatt skole hjemme, så jeg får bare være her og trene enda hardere og bli bedre. Målet er å få spille mer og det er det jeg satser på.

- Og et par medaljer til, kanskje?

— Det hadde ikke skadet, nei. Jeg må kanskje kjøpe meg en hylle snart, sier Hou Sæter og ler.