Nordmannens polske klubb Legia Warszawa knuste Ronny Deilas Celtic 6-1 sammenlagt i august i fjor, og var dermed videre i Champions League.

Trodde alle.

Bartosz Bereszynski ble byttet inn mot slutten av returmøtet med Celtic, men han skulle egentlig sone for et rødt kort som han pådro seg forrige sesong. Dermed ble Celtic tilkjent sammenlagtseieren av UEFA.

Legias klager til UEFA og CAS (Idrettens voldgiftsrett) om å få omgjort vedtaket førte ikke frem, men CAS lovet at de skulle se nærmere på saken.

Nå har CAS gjort det, skriver The Guardian. Polakkene kommer ingen vei.

Bergs klubb mente at UEFA hadde vært for byråkratisk og at straffen var altfor hard. Men CAS sier at deres panel bestående av tre personer mener at UEFA gjorde rett.

Legia har krevd erstatning på 1,85 millioner euro (cirka 16 millioner kroner) fordi de mistet avansementet i Champions League, men CAS avviser også dette.

Den polske klubben måtte ta til takke med Europaliga. For Celtic gikk det heller ikke bra. Deres Champions League-drøm ble knust i fillebiter etter tap mot Maribor. Ronny Deila har siden gjort det godt igjen med seier i ligacupfinalen og trolig seriegull.