Fjorårets vinner av den tyske toppdivisjonen startet perfekt med å slå Hamburg 3-1 på eget gress. Per Ciljan Skjelbred ble sittende hele oppgjøret på gjestenes innbytterbenk og må vente på debuten i Bundesliga.

Kevin Grosskreutz og Mario Götze, to av Borussia Dortmunds beste spillere forrige sesong, ordnet 2-0 ledelse for vertene før det var spilt en halvtime på Westfalenstadion.

Grosskreutz sørget for tremålsledelse til Dortmund tidlig i annen omgang, og poengfangsten var aldri truet for gultrøyene. Det tyske mesterlaget fortsatte på mange måter der det slapp i mai, med strålende angrepsfotball som et av sine varemerker.

I dag spilte vi mot motstandere som simpelthen var en klasse bedre enn oss , innrømmet Hamburg-kaptein Heiko Westermann etter åpningskampen.

Trener Michael Oenning måtte si seg enig.

Borussia Dortmund spilte i en annen liga enn oss i dag. Pasningsspillet deres var ekstremt bra , roste Hamburgs trener.

Kampen var den eneste i Bundesliga fredag. De øvrige oppgjørene i 1. serierunde spilles i helgen. Köln og trener Ståle Solbakken tar imot Wolfsburg, mens Mohammed Abdellaoue og Henning Haugers klubb Hannover spiller hjemme mot Hoffenheim lørdag. Seriefavoritt Bayern München åpner hjemme mot Håvard Nordtveit og Joshua Kings Borussia Mönchengladbach søndag. (©NTB)