Europa med Mats Zuccarello på laget tok seg til finalen i verdenscupturneringen med 3-2 seier over Sverige på overtid i søndagens semifinale.

Mats Zuccarello ga den målgivende pasningen da Tomas Tatar ble matchvinner med sin 3-2-scoring 3.43 ut i «sudden death».

— Fantastisk pasning av Zuccarello, sa den svenske kommentatoren i Viasats sending.

Se scoringen i videovinduet over.

Her er den omdiskuterte scoringen til Europa-laget. Foto: Viasat

I svenske medier ble exiten mottatt med stor skuffelse. Enkelte reagerer også på den avgjørende scoringen. TV3-eksperten Richard Wallin mener at Tatar scoret med foten, og at dette var med vilje.— Det er ingen snakk om saken, slår Wallin fast ifølge Expressen.

Sveriges målvakt Henrik Lundqvist beskrev den avgjørende scoringen slik:

— Det var litt uflaks på det tredje målet deres. Jeg redder, og så går pucken i hans skøyte og inn, sier målvaktstjernen ifølge Expressen.

For Sverige skulle et sammenrasket Europa-lag være en drømmemotstander på veien mot en finale i verdenscupen mot Canada. Slik ble det altså ikke. Ralph Krügers utvalgte anført av en spillesugen liten nordmann og et par målhungrige slovaker ble for sterke.

Det var ikke mange som ville satse pengene sine på Europa etter at laget tapte to strake kamper i oppkjøringen mot Nord-Amerika. Men etter jo flere kamper laget har spilt, har det gått bedre og bedre. Det skal sies at det riktignok ble 1-4-tap for Canada i den siste gruppespillskampen.

Zuccas råd til lagkameratene: - Ikke bli vennen min.

Svenskene startet best

Det var Sverige som fikk den beste starten på kampen. Laget dominerte også skuddstatistikken i 1. periode med 10-5, mens Europa tok mer og mer over i midtperioden og vant 16-9. Svenskene hadde en solid spurt og vant skuddstatistikken i tredjeperiode med 17-8.

Mats Zuccarello er en av de største stjernene på Europa-laget i ishockey. Her fra kampen mot Tsjekkia 19. september. Foto: AP

Niklas Bäckström gjorde 1-0 tidlig i annen periode da han overlistet Jaroslav Halak.Svenskenes store stjerne, målvakten Henrik Lundqvist, derimot syntes å gå mot nok en solid kamp. New York Rangers-profilen måtte kapitulere da lagene spilte fire mot fire. Slovaken Marian Gaborik fikk så vidt pirket pucken i mål etter pasning fra Christian Ehrhoff.

Gaborik spilte egentlig i rekken med Mats Zuccarello og danske Frans Nielsen.

Aggressive

Europa gikk ut i tredje periode og rett i strupen på svenskene. Etter 12 sekunder fyrte Tomas Tatar av et skudd. Lundqvist ga en retur rett på køllebladet til slovaken som fikk løftet pucken over en liggende svensk målvakt.

Anton Strålman var heldig som så vidt fikk feid vekk pucken fra egen mållinje etter at Thomas Vaneks skudd skled under Lundqvist på vei inn i målet.

Med litt over fire minutter igjen på kampuret banket den svenske Erik Karlsson inn utligningen.

Den første finalen i best av tre spilles tirsdag, mens andre finalen går to dager senere. En eventuell tredje finale går av stabelen lørdag. (©NTB)