Rúnar Kristinsson har mistet jobben som Lillestrøm-trener. Klubben beskriver avgjørelsen som «siste utvei».

— Å bytte trener har vært en siste utvei for oss. Vi ønsket å forsøke alle andre alternative tiltak først. Når disse tiltakene ikke har gitt ønskede resultat, ser vi oss dessverre nødt til å gå til det skritt å avslutte samarbeidet med Kristinsson, sier styreleder Owe Halvorsen til klubbens nettsider.

- En samlet vurdering av prestasjonene den siste perioden gjør at vi har kommet til denne konklusjonen i dag, sier Halvorsen til Aftenposten.

Klubben har kun én seier på de siste femten kampene, og ligger på en trettendeplass på tabellen - bare to poeng over direkte nedrykksplass.

Hentet inn Solér

Klubben har de siste ukene kjørt flere styremøter, men har frem til i dag vært enige om at Kristinsson skulle få fortsette. Blant annet har de hentet inn Erik Solér inn som mentaltrener. Det har altså ikke fungert helt om ønsket foreløpig.

Nå begynner jakten på ny trener. Men hvem som kan være aktuelle eller hvem som står på ønskelisten, ønsker ikke Halvorsen å si noe om.

Tidligere i uken:

— Det arbeidet har startet nå, det er alt jeg kan si, sier Halvorsen.

- Overraskende

Tidligere Lillestrøm-trener og TV 2-ekspert Ivar Hoff mener det kommer overraskende.

— Jeg har egentlig ingen spesiell formening om sparkingen, hvis ledelsen mener det er riktig så får de stå for det. Men det har vært så mye surr rundt avgjørelsen så lenge, så det er litt overraskende. Jeg trodde han skulle få stå sesongen ut, sier Hoff til Aftenposten.

Ivar Hoff har vært Lillestrøm-mann i lang tid, blant annet som trener. Her sammen med Svein Graff. Foto: NTB scanpix

Han referer til styremøtene Lillestrøm har hatt de siste ukene, der de har besluttet at Kristinsson skulle få fortsette.

— De måtte gjøre noe dramatisk. Lillestrøm er på vei ned i sumpa i rakettfart, sier Hoff.

— Jeg har forståelse for at klubben må ta grep i den situasjonen vi er i nå. Vi skilles som venner, sier Kristinsson selv til klubbens hjemmesider.

Arne Erlandsen skal være den heteste kandidaten til å ta over som Lillestrøm-trener.