FORVENTNING: Daglig leder Harald Andersen sier scenen skal begynne ved den blå krana til venstre. Foto: Lars HoenFoto: Lars Hoen Foto: Lars Hoen

Klokken 17.45 i dag, tirsdag, satt de to Start-toppene Bjørnebye og Mathisen i møtet som skal avgjøre trenerfremtiden i klubben.

Fvn.no vil følge utviklingen utover kvelden, og oppdatere så fort noe nyt kommer opp.

------ Slik sto saken tidligere i dag:

— Per nå, tirsdag 11.30, er Stig Inge Bjørnebye hovedtrener. Men verken Stig eller styret er likegyldige til resultatene i det siste, sier Andersen til fvn.no på Sør Arena.

Samtidig når rykteflommen i sør nye høyder. Både på fvn.no og hos supporterklubben Menighedens nettforum pågår flere diskusjoner hvor et stadig økende antall debattanter mener å vite at Bjørnebye enten er sparket, har trukket seg eller er i ferd med å bli sparket. Og mandag oppfordret Fædrelandsvennens sportsleder Svein Enersen Bjørnebye om å gå.

— Vi har en av tidenes høyeste trafikk-kurver over 24 timer. Det er enormt med skuelystne fra alle deler av landet. Så det er klart at oppmerksomheten om saken er stor. Mange kan tro, vite og høre mye, og det er det som gjør debattforum spennende, sier pressetalsmann Rolf Eivind Berntsen.

Presse fra flere medier har allerede samlet seg utenfor Sør Arena.

- Kan du garantere at Bjørnebye leder Start-laget mot RBK om 11 dager, Andersen?

— Vi er per nå ikke kjent med noe annet.

- Men kan du garantere?

— Jeg kan ikke svare annet. Vi er ikke kjent med noe annet per nå, sier Andersen.

Tause styrerepresentanter

Carl Wiggo Axelssen er både medlem av Bjørnebye-kritiserende Club 21 og Starts toppfotballstyre. Han vil ikke kommentere trenerens framtid.

— Jeg kan ikke si noe nå, det blir håpløst når jeg sitter i den posisjonen jeg gjør, sier Axelssen til fvn.no tirsdag formiddag.

Tidligere samme dag rykket hans kollega fra sponsorlauget Club 21, Kurt Mosvold, ut i Fædrelandsvennen og uttalte at "Club 21 er frustrert over situasjonen når det gjelder sportslige resultater og en del av de valgene Stig Inge Bjørnebye har gjort".

Axelssen sitter som en av fem medlemmer i styret i Start Toppfotball AS, som finansierer virksomheten til Starts sportslige drift. De øvrige medlemmene er styreformann Erik Solér, Ernst Ravnaas, Dag Rasmussen og IK Start-formann Odd Skuggen.

Et eventuelt trenerbytte må skje etter vedtak her, hvor man så konfererer med toppfotballstyret i idrettsklubben, ledet av Rune Jakobsen, før det settes ut i livet.

— Jeg har ingen kommentar, svarer Axelssen på spørsmål om han er enig i Club 21-kollegaens kritikk av Bjørnebye.

Odd Skuggen svarer slik på vår henvendelse.

— Vi gir ingen kommentarer nå.

- Hvorfor det?

— Da gir vi oss innpå sak, og det ønsker jeg ikke. Jeg har rett og slett ingen kommentarer, sier Skuggen.

Erik Solér har ikke besvart våre henvendelser, Ernst Ravnaas meddelte mandag at han ikke ønsker å kommentere noe siden han også sitter som styreleder i Norsk Toppfotball, mens storaksjonær Dag Rasmussen medga at situasjonen fortløpende blir vurdert.

— Og ting kan skje, uten at vi nødvendigvis vil ut med det i media, sa Rasmussen til Fædrelandsvennen.

Vurderer tiltak

Harald Andersen forteller at han forstår supporternes engasjement, og fastholder at klubbens administrasjon "ikke er handlingslammet". Han skisserer følgende scenarier de kommende ukene for Start.

— Det kan godt hende små detaljer kan føre til bedringer. Ellers kan det hende vi ser på andre løsninger.

- Kan det bety å skifte trener?

— Det går an å gjøre andre tiltak også. Det er ikke nødvendigvis det å skifte hovedtrener som er løsningen, sier Andersen.

Flere på supporterfora hevder å vite at Bjørnebye allerede er sparket. Er det grunnløst?

— Jeg kjenner ikke til at det er riktig per nå.

- Blir det pressekonferanse i dag?

— Ikke det jeg vet om per nå, sier Andersen.

Bjørnebye trekker seg ikke

Start har ti strake seriekamper uten seier og røk ut av cupen for 1. divisjonslaget FK Haugesund hjemme.

Fvn.no snakket med Stig Inge Bjørnebye tirsdag. Han legger vekt på hans fokus er å jobbe til det beste for Start nå, ikke delta i en diskusjon om sin egen stilling.

- Vurderer du å trekke deg?

— Nei, jeg vurderer fortløpende, og det gjør jeg hver dag.

- Vurderer du ikke stillingen spesielt nå?

— Nei.