Nå tar han og klubben flere grep for å bedre det rustne forholdet.

— En og en så er vi skjøre og har ingen kollektiv kraft. Bruker vi kreftene sammen blir vi sterke og til og med unike.

Slik innledet Start-treneren sin «appell» til de øvrige sørlandsklubbene i kjølvannet av fotballkretsens ledermøte på Quality Hotel ved Dyreparken tirsdag kveld. Gulltreneren med Brann fra 2007 var tydelig interessert i å reparere forholdet til sørlandsklubbene som til tider har skrantet veldig. Det så man senest i overgangssagaen rundt Vindbjart-spilleren Simon Larsen som til slutt endte i Vålerenga.

Tiltak

— Jeg er mest opptatt av det som skjer fremover. Mulighetene ligger foran oss, og historie er historie. Vi må komme oss videre, uttaler Mjelde .

Foran borti 100 klubbledere fra Sørlandet presenterte han derfor flere tiltak som Start nå setter i gang for å bedre omdømme av egen klubb. Blant annet skal klubben ut på sørlandsturné til seks utvalgte klubber i ulike deler av Agder-regionen.

— Vi legger treningen vår der, spillerne våre vil trene aldersbestemte lag på stedene vi besøker og de lokale trenerne vil få påfyll av kunnskap og erfaring, forklarer Mjelde.

I tillegg setter Start i gang fotballskoler, hospiterings- og fadderordninger og klubben vil også tilby seg å dele kunnskap og erfaring med småklubbene i distriktet.

— Vi mener at vi ikke har grunn til å sitte på en høy hest. Vi skal være ydmyke og prøve å bidra til at ting blir bedre. Da må vi begynne et sted, sier Start-treneren til Fædrelandsvennen.

Setter av ressurser

Starts styreleder og eier, Magne Kristiansen, var også til stede på gårsdagens møte. Han viste også tydelig interesse for et bedre samarbeid med de mange lokale klubbene.

— Vi har satt av ressurser vi vil bruke på dette, og ut ifra de ressursene må vi få det beste ut av det. Vi ønsker å bidra mer og vil være mer åpne overfor sørlandsfotballen, sier Kristiansen.

Tilhørerne fikk også høre en Mjelde som var tydelig opptatt av at det fremover skal dryppe litt på klubbene som leverer spillere til Start.

— Slik situasjonen er nå har vi ikke penger å gi, men da må vi gi på andre måter, sier Mjelde.

Det var Agder Fotballkrets som arrangerte debatten, og daglig leder Kjell Johnsen strålte etter seansen.

- Jeg oppfatter dette som særdeles positivt. Debatten og dialogen var ryddig og Start var veldig ydmyke. Med de planene Start nå har tror jeg dette kommer til å bli en innertier. Jeg er veldig lettet, sier han.

Temperaturen har til tider vært høy rundt temaet samarbeid i sørlandsfotballen. Blant annet Start 2-trener Bård Borgersen gikk i februar ut i Fædrelandsvennen med sterke meninger om mangelen på samarbeid klubbene i mellom.