VIDEO: Oppdater deg på de beste argumentene i OL-debatten i videovinduet over.

Bør Norge og Oslo arrangere OL i 2022? Det skal debatteres fra scenen ved Clarion-hotellet på Brattøra i kveld.

Jacob Lund, som driver eget selskap innen sponsing og merkevarebygging, tilhører nei-siden. Sammen med kulturredaktør Lasse Jangås i Nordlys legger han nå taktikken foran kveldens debatt.

HVA MENER DU? I chatvinduet nederst i saken kan du delta i debatten.

— Tilnærmet lik null

— Jeg er opptatt av økonomien i dette. Finansieringen og fordelingen og hvor mye som blir igjen i bredden av norsk idrett. Det er tilnærmet lik null, sier Lund.

LES OGSÅ: OL-debatt så busta fyker på Twitter

— Det blir ikke noen flere idrettsanlegg på Stjørdal selv om det blir OL i Oslo, legger han til.

— Men det argumenteres vel for at det blir flere anlegg i Oslo-områder?

— To storhaller, så vidt jeg har sett. Som egentlig vil bli brukt til elite- og toppidrett. Tror jeg, svarer Lund.

Vinderen-krysset

Han mener at byutvikling i Oslo er den reelle intensjonen bak en eventuell OL-søknad.

— På vei til kontoret må jeg passere Vinderen-krysset. Der hang det et banner i fjor: Vil du ha nytt Vinderen-kryss? Da må du stemme ja til OL i Oslo. Det er nok veldig stor interesse i Oslo til få penger fra skattebetalere i hele Norge til å løse byutfordringer de ikke har råd til å ta selv, sier Lund.

LES OGSÅ: I kveld smeller det i OL-debatten

Han mener også at ønsket om OL kommer fra toppledelsen i Norges idrettsforbund, og ikke grasrota. Det er et synspunkt Lasse Jangås, kulturredaktør i Nordlys, deler.

Tror på et nei

Han tror det går mot et politisk nei til OL i Oslo, selv om Dagens Næringsliv lørdag publiserte en artikkel hvor det fremkom at løpet nærmest var lagt allerede.

— Jeg kan love deg at Arbeiderpartiet ikke har inngått noen avtale med Høyre i dette spørsmålet, det insinuerte jo den artikkelen. Det må være noen med en agenda som da har uttalt seg, sier Jangås, som også er opptatt av økonomien i det hele.

— De enorme summene som skal gå til dette, får vi svært, svært lite igjen for, sier Jangås.

Klokken 19 møter nei-folket blant annet skipresident Erik Røste og generalsekretær Inge Andersen i Norges idrettsforbund til debatt. Adressa.no følger debatten live.