VÅLERENGA — AALESUND 1-2

Det var ikke lang tid Trond Fredriksen og Karl Oskar Fjørtoft fikk på seg til å legge en plan fram mot kveldens kamp. Ting har skjedd fort etter at Harald Aabrekk fikk sparken. Derfor betydde det ekstra mye for den nye hovedtreneren å få en drømmestart.

— Det har vært noen tøffe uker, det er det som gjør meg litt rørt i dag, sier Fredriksen til smp.no.

Da han ble intervjuet av C more etter kampen, valgte han å si tusen takk til Aabrekk.

Sparringspartner

— Vi har jobbet tett og godt sammen, men vi har helt sikkert gjort våre feil. Hvis ikke hadde jeg ikke stått her. Det Harald har gitt meg som fotballtrener, er jeg veldig takknemlig for, sier han.

MÅTTE GÅ: Harald Aabrekk fikk kun fire kamper som Aalesund-trener. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Fredriksen hadde ikke fått snakket med Aabrekk før han snakket med media, men de to tidligere kollegaen snakket sammen i går. — Kommer du til å snakke mer med Aabrekk?

— Ja, Harald kommer helt sikkert til å være en god sparringspartner. Vi har opparbeidet oss et godt forhold, og han har mye kunnskap i hodet som jeg vil benytte meg av, sier Fredriksen.

— Sikkert gjort feil

Han synes ikke det er unaturlig å snakke med Aabrekk, selv om han fikk sparken i klubben tidligere denne uka.

— Jeg og Harald har helt sikkert gjort en del feil opp mot spillergruppa, men det må vi lære av. Slik er fotballen av og til, den kan være nådeløs dessverre.

RØRT: Aalesund-trener Trond Fredriksen prater med journalistene etter den imponerende seieren i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Fredriksen la ikke skjul på at han var svært lettet etter den imponerende snuoperasjonen mot Kjetil Rekdals menn.

Skal bygge videre

— Vi måtte se gjennom feilene vi har gjort tidligere, men det er ikke så lett å endre for mye på så kort tid. Vi har brukt mange i klubben for å nøste opp i hvordan vi kunne endre ting for å snu situasjonen. Planen vi la til denne kampen ble fulgt til punkt og prikke.

— Jeg synes stemningen i laget er bra. Vi har mye energi og humør, selv om det ikke er så lenge siden forrige kamp. Vi tar ikke av etter å ha vunnet en kamp, men vi har mye bra å bygge videre på, sier Sten Grytebust.