Manager Harry Redknapp og QPR kom til Goodison Park med en mildt sagt dyster statistikk:

De syv første bortekampene hadde alle endt med tap! På disse syv matchene var det kun blitt to scoringer, begge signert Charlie Austin. Han var ute med karantene mandag...

Langskuddenes aften

Det var en stille start på Merseyside, men etterhvert begynte Everton å vise tenner.

Etter 32 minutter kom kampens første mål, og hvilken perle det var. Ross Barkley samspilte fint med Romelu Lukaku før han banket til med venstresleggen fra 20 meter. Ballen føk i vinkelen bak QPR-keeper Robert Green.

Åtte strake bortetap er ikke noe å smile av. Det gjør da heller ikke QPR-manager Harry Redknapp. Foto: Dylan Martinez, Reuters

Flere susere skulle det bli. To minutter før pause fikk Everton frispark fra rundt 25 meter. Skuddet fra Kevin Mirallas gikk inn via hodet til Eduardo Vargas i QPR-muren.2-0 ved pause, og det så bekmørkt ut for Harry Redknapps menn.

Passerte Liverpool

QPR skapte fint lite fremover og klønet det til bakover. Slikt lukter det nedrykk av. Alt håp for bortepoeng var ute da Steven Naismith la på til 3-0 etter 53 minutter.

Bobby Zamora reduserte til 1-3 ti minutter før slutt, men det ble bare et trøstemål.

Seieren gjør at Everton går forbi Liverpool på tabellen, på bedre målforskjell. Everton er nå nummer 10, mens den røde byrivalen er på 11. plass. Da snakker vi nedre halvdel.

QPR står verre til enn Liverpool — de er på nedrykksplass sammen med Hull og Leicester.