Kolstad-trener Stian Gomo er fornøyd etter serieåpningen. Foto: Morten Antonsen

Kolstad med drømmestart på sesongen

Mot Runar Sandefjord fikk Kolstad sesongåpningen de ønsket. – Det var kanskje den beste sesongåpningen jeg har vært med på fra Kolstad sin side, sier treneren.

Publisert: Publisert:

I første kamp for sesongen vant håndballguttene fra Kolstad 23–20 mot Runar Sandefjord på bortebane.

– Det var kanskje den beste sesongåpningen jeg har vært med på fra Kolstad sin side. Det var bunnsolid forsvarsspill. Det var veldig imponerende, sier trener Stian Gomo og trekker spesielt frem keeper Lars Eggen Rismark.

Les også

Kolstad legger vekk målsettingen om å ta medalje: – Fjoråret var en vond sesong

– Fighter ganske bra

På tirsdag sa Gomo at han forventet et bikkjeslagsmål mot nyopprykkede Runar. Etter kampen vil han ikke si det ble dét.

– Men vi fighter ganske bra. Jeg føler vi hadde bra kontroll i dag.

Frem mot neste kamp mener han de må bli bedre på det offensive.

– Vi scorer bare 23 mål. Jeg synes ikke vi kommer til gode nok sjanser ofte nok. Vi har sagt i målsettingen at vi skal bli bedre på det, men vi skal bruke tid på å få kollektivet til å sitte, sier han og viser til at de har byttet ut mange spillere fra fjorårets sesong.

Les også

Hvorfor er det flere trøndere på landslaget enn i RBK?

Startet bra

Kolstad startet kampen bra og ledet 7–1 etter tolv minutter. Etter 20 minutter ledet trønderne med sju mål. Men til pause hadde ledelsen krympet inn til tre mål.

Starten på andre omgang var også jevn, og det sto 19–15 til Kolstad i åtte minutter. Etter dette begynte de å dra fra igjen, og to minutter før slutt hadde de en femmålsledelse. De siste to minuttene slapp Kolstad inn ytterligere to mål.

Les også

– Denne hallen blir starten på en ny æra for Kolstad håndball

William Aar ble toppscorer for Kolstad med fem mål på ti forsøk. Etter ham følger Håkon Vidar Følstad og Roar Fikse Forbord med fire mål på henholdsvis fire og fem forsøk.

Kampens toppscorer ble Runar Sandefjords Kennie Juncker Boysen med seks mål på fjorten skudd.

Neste kamp for Kolstad er mot Vikhammer i norgesmesterskapet om seks dager. Neste seriekamp er 19. september på bortebane mot Halden.

Publisert: