ENGLAND U21-NORGE U21 1-0

— Vi er skuffet over at vi ikke fikk noe mer ut av denne kampen, samtidig kom vi hit for å sikre oss en play off-plass og det klarte vi, så det er lov å glede seg over det, sier landslagssjef Per Joar Hansen.

For Norges U21-landslag skulle spille for en play off-plass i England mandag kveld. Men bare timer før avspark fikk spillerne en gladmelding, og selve bekreftelsen kom midt i første omgang: avansementet var allerede sikret fordi Armenia, Skottland, Bosnia og Portugal hadde avgitt poeng. Norge var dermed sikret å bli blant de beste gruppetoerne.

Nielsen i tverrliggeren

Selve kampen mot England ble avgjort på dumt vis. For det som var en jevn affære ble vippet i hjemmelagets favør etter rot i Norges bakerste rekker. Sunderland-spiss Connor Wickham takket og bukket og satte inn 1-0 rett før pause.

Fredrik Ulvestad må nok ta mye av skylden for det baklengsmålet.

Første omgang var egentlig litt tafatt av begge lag. De så ut til å ha forstått at de var klare for play off. Per Joar Hansen bekrefter at alle de norske var klar over de andre resultatene.

- Vi visste om resultatene før kampen, spillerne ville vite det, uten at det så ut til å prege oss i noen grad, vi ville jo vinne gruppen, sier Hansen.

Etter pausen hevet i hvert fall det norske laget seg betraktelig og presset på for scoring. Nærmest kom Håvard Nielsen etter 70 minutter da han fikk et innlegg på foten fra Yann-Erik de Lanlay. Skuddet gikk i tverrligger og ned på streken.

Blant annet hadde også Mushaga Bakenga et skudd som gikk like til side for mål. Norge giret altså opp, men kom aldri nærmere. De hadde nok fortjent et mål i Chesterfield.

— Jeg er veldig stolt av den andre omgangen. Vi hadde vel fem sjanser. Første omgang var ikke dårlig, men den var heller ikke god. Og sjansene England skapte var det vi som laget for dem, mener treneren.

Første gang siden 1998?

Norge er i hvert fall et steg nærmere EM. Sist Norges U21-landslag var i et mesterskap var så langt tilbake som i 1998. Hadde de slått England mandag, kunne de blitt gruppevinner og fått en mer behagelig seeding.

De 10 gruppevinnerne gikk sammen med de fire beste gruppetoerne videre til omspillet. Der skal det spilles hjemme/borte mot syv ledige plasser til EM-sluttspillet i Israel neste sommer. Fredag trekkes omspillskampene som skal spilles i midten av oktober.

- Er det noen lag du vil unngå å trekke nå, Per Joar Hansen?

— Det er jo en seeding her, så det blir kanonlag uansett. Tyskland og Spania hadde vært greit å unngått, samtidig viste vi i dag at vi kan hamle opp med England som var seedet på første nivå, avslutter landslagssjefen.

Trekningen inneholder disse lagene: Nederland, Frankrike, England, Italia, Tyskland, Danmark, Russland, Spania, Serbia, Tsjekkia, Sverige, Norge, Slovakia og Sveits.

England – Norge 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Connor Wickham (43.).

Dommer: Slavko Vincic, Slovenia.

Gult kort: Jonjo Shelvey, Danny Rose, England

Norge (4-5-1): Arild Østbø – Omar Elabdellaoui, Thomas Rogne, Stefan Strandberg, Vegar Eggen Hedenstad – Valon Berisha (Jørgen Skjelvik fra 87.), Anders Konradsen, Fredrik Ulvestad(Yann-Erik de Lanlay fra 55.), Harmeet Singh, Håvard Nielsen – Jo Inge Berget (Mushaga Bakenga fra 68.).