ULLEVAAL: Mange eksperter fikk sine bønner hørt da Magnus Wolff Eikrem ble innlemmet i landslagstroppen til dagens treningskamp.

Men Molde-talentet har fortsatt en vei å gå før Egil Drillo Olsen er helt overbevist.

— Magnus har vært god, men så god som pressen vil ha det til, det stiller jeg meg litt uforstående til. Han er blitt skrytt opp i skyene etter kamper jeg mener han har prestert til middels pluss, sier landslagssjefen på pressemøtet på Ullevaal.

Drillo har tidligere ymtet frempå om at 22-åringen må utvikle den defensive delen av spillet sitt. Men dét er ikke det eneste fotballprofessoren har å sette fingeren på.

— Han har ikke vært like skarp offensivt i de siste kampene, slik han kan være på sitt aller beste. For Magnus blir derfor dagsform viktig, i tillegg til hva han gjør her mot Hellas. Og selvsagt er det viktig hvordan han gjør det i Molde, det er vel fortsatt et par kamper til jeg tar ut troppen til Island-kampen, vurderer Drillo.

— Denne samlingen er den eneste øvingen vi har før kvaliken. Forhåpentlig får vi noen svar, sier han videre.

Omstillingsfase

Drillo uttalte mandag at flere av de etablerte spillerne må ta tak i seg selv for å holde på plassen.

— Vi har nå flere hjemmespillere og færre spillere i de største klubbene. Vi er litt i en omstillingsfase. Det er fire U 21-spillere med oss her, og de kan bli viktige i kvaliken. I tillegg er et par andre også aktuelle. Vi begynner å få et ungt lag, og det ser bra ut for fremtiden, forteller Drillo.

Han bekrefter at Eikrem vil få spilletid på én av de to indreløperplassene i dagens kamp.

- Jeg kan spille både som indreløper eller i ankerrollen. Gode spillere spiller der de må, fastslår Eikrem overfor Aftenposten.

- Nå er det opp til meg selv. Jeg må jobbe hardt, og utvikle det jeg er god på og det jeg er dårlig på, så får vi se hvor mye spilletid det blir i VM-kvaliken. Jeg kommer til å bli mye bedre, sier han.

Han er av mange blitt omtalt som Norges mest kreative spiller på flere år.

— Det får de stå for. Men jeg er en kreativ spiller. Det er det som er jobben min i Molde, og forhåpentlig kan jeg bidra til at landslaget scorer flere mål ved å skape flere sjanser, sier Eikrem.

Vil inn i elleveren

Toppfotballsjef Nils Johan Semb har troen på at Eikrem kan spille en sentral rolle i kvalifiseringen.

— Dette er et nivå opp fra det han er vant med, så får vi se om han kan gripe sjansen og få ut de kvalitetene han viser for Molde. Magnus er én av dem som kommer til å sette trøkk på de etablerte spillerne. Han vil ikke bare inn i troppen, han vil inn i førsteelleveren også, sier Semb.

Også han varsler at flere unge spillere kan gå inn og prege Norges vei mot VM i Brasil.

— Det er mye ungt i norsk fotball nå. Vi har aldersbestemte landslag som gjør det bra. Derfra vil det springe ut spillere som vil banke på døren og utfordre den etablerte gruppen. De rutinerte spillerne må holde seg på tå hev, advarer toppfotballsjefen.

Én av hovedgrunnene til dét er Magnus Wolff Eikrem.