I kveld satt lagkameratene til Tromsø-bosatte Chucksonyedika ”Chucks” Agbakwue (26) fra Nigeria sammen for å få han tilbake til byen etter at han ble hentet av politiet for å bli sendt ut av landet tidligere i dag.

Den 26 år gamle fotballspilleren er har i flere år vært asylsøker i landet, og har de siste årene bodd i byen uten at framtiden hans i landet har vært avklart.

Agbakwue, blant venner kalt Chucks, har brukt noe av tiden sin på å spille fotball for Skjervøy som i dag ligger i 3.-divisjon. Det har han gjort siden 2012. Etter at beskjeden kom i ettermiddag samlet noen av lagkameratene seg hos kaptein Øyvind Nilsen på Fagereng i Tromsø. Da iTromsø i kveld var innom var stemningen nedtrykt, og telefoner fra venner og bekjente om hva som skjer var mange.

— Da vi i garderoben i ettermiddag fortalte gutta om dette var det ikke ett tørt øye. Helt råttent og helt grusomt, sier lagkamerat og venn Svenn Johansen.

- Fantastisk fyr

Blant dem som har engasjert seg i Agbakwues framtid er Senja-spiller og NRK-kjendis Christer Johnsgård. Hans lag har jevnlig trent sammen med Skjervøy, og det var slik han ble kjent med Agbakwue.

Lagkameratene til Chucks er lei seg over at nigerianeren sendes hjem. Fra venstre: Daniel Norum Danielsen, Øyvind Nilsen, Geirald Meyer, Reidar Waage, Alexander Kvikne, Christer Johnsgård og Svenn Johansen. Foto: Rune Robertsen Foto: Rune Robertsen

— Alle som kjenner han vet for en fantastisk mann han er. Da jeg hadde bursdag sist kom Chucks, som jeg vet ikke eier nåla i veggen, med en innpakket gave til meg. Å være så snill med andre når man har så lite selv forteller om en mann utenom det vanlige. Da vi i Senja tapte mot TUIL i går var Chucks den første jeg fikk SMS fra om hvordan det gikk med meg, sier Johnsgård.

- Trist

Senja-spilleren valgte å skrive noen ord på Facebook om det som har skjedd. En status som ble delt av flere hundre på kort tid, og fått mange, inkludert Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort til å reagere.

— Jeg delte dette fordi mange kanskje kjenner seg igjen i denne situasjonen og jeg føler at det er bare trist at slike flotte folk skal sendes ut av Norge. Det fatter jeg ikke. Jeg håper å få såpass mange på banen at vi klarer å forsinke det så mye at vi rekker å få omgjort vedtaket, sier Johnsgård.

Sønn på Skjervøy

Akkurat nå sitter Agbakwue på Trandum Asylmottak før planen er å sende han ut innen rimelig kort tid.

— Hvor lang tid det tar vet vi ikke. Det kan være en dag eller to uker, sier Skjervøy-spiller og lagkamerat Svenn Johansen.

På Skjervøy har Agbakwue en sønn på ett år, noe vennene hadde håpet skulle telle positivt for at 26-åringen skulle få bli i Norge.

— Jeg fikk snakket fem minutter med han gjennom mottaket tidligere i kveld. Han var selvsagt helt fortvilet, forteller Johnsgård.