Brasilianerne fikk en marerittaktig start da David Luiz holdt på å utmanøvrere sin egen keeper Jefferson med et elendig tilbakespill, og ballen havnet hos Christian Cueva som sørget for 1-0 til Peru.

Bare to minutter senere leverte imidlertid Dani Alves en stjernepasning til lagkaptein Neymar, og Barcelona-stjernen kvitterte med å utligne til 1-1 som også var resultatet ved pause.

I den første virkelige sjansen i andre omgang dundret Neymar ballen i tverrliggeren fra 20 meters hold, men heldigvis for Peru spratt den ut og ikke inn i nettet.

Først to minutter på overtid ble kampen avgjort da samme Neymar spilte seg fri på venstresiden og la en pasning over til Douglas Costa som scoret.

– Denne seieren var viktig for å roe ned nervene. Nå kan vi slappe mer av, sa Neymar etter kampen.

Han fikk skryt av landslagssjef Dunga.

– Neymar er definitivt avgjørende. Han har spilt tre utmattende finaler i Spania den siste tiden, men likevel kommer han til denne turneringen med stort pågangsmot og for å bidra med det samme han gjør i Barcelona, sa han.

Brasil har byttet ut 17 av 23 spillere fra laget som spilte VM på hjemmebane i fjor. I tillegg er Dunga tilbake som trener, etter at Luiz Felipe Scolari gikk av som følge av 1-7 tapet mot Tyskland i semifinalen.

Sammen med Argentina regnes Brasil som en av favorittene til å vinne årets Copa America.