En stor del av æren for seieren skal tilskrives Tonje Lerstad, som kom inn litt ut i kampen. Hun storspilte.

Byåsen og Glassverket er lagene som scorer mest mål i Eliteserien etter Larvik med henholdsvis 310 og 307 scoringer i serien, dersom man regner med Byåsens kamp mot Vipers. Forrige gang lagene møttes, var i den første serierunden. Da vant Glassverket 29-18 over Trondheims-klubben.

I første omgang i Trondheim Spektrum ble Byåsen herjet med av Glassverket og Hege Bakken Wahlquist. Kantspilleren lekte seg i det offensive spillet og ble kampens toppscorer med hele elleve scoringer.

For Byåsens del var det Emilie Hegh Arntzen og Marit Røsberg Jacobsen som sto for scoringene. Duoen endte på åtte mål hver i en kamp hvor hjemmelaget var nervøse i åpningen.

— Det var sykt deilig å vinne. Vi var spente før kampen og hadde litt nerver. Vi turte etter hvert å slippe oss løs, noe som hjalp på, sier Jacobsen.

Svak førsteomgang

Arntzen var enig med lagvenninnen. Nervene spilte en stor rolle og spillerne ønsket å prestere, kanskje for mye.

— Vi visste at vi kunne ta over tredjeplassen på tabellen, noe som gjorde oss både giret og nervøse. Prestasjonene tok seg opp og vi leverte alt i alt en god kamp, legger Hegh Arntzen til.

Hjemmelaget spilte ikke helt etter planen i den første omgangen, noe trener, Claus Mogensen, endret på i pausen.

— Vi spilte ikke helt slik jeg håpet på i førsteomgangen. Vi gjorde veldig mange feil i starten, noe vi ble straffet for, sier Mogensen.

Genibytte

Den danske treneren valgte å bytte keeper litt ut i kampen, noe som viste seg å være en genistrek. Tonje Lerstad kom inn for Andrea Austmo Pedersen. Lerstad lot ikke den gode prestasjonen vente på seg. Ungjenta ble kåret til Byåsens beste spiller i toppkampen.

— Det var svært imponerende av Tonje. Hun er ikke så gammel, men hun har en god innstilling, noe som er en meget sterk egenskap, fortsetter Mogensen.

Han får støtte fra hjemmelagets toppscorere mot Glassverket. Arntzen var svært glad på Tonje Lerstads vegne etter keeperens gode kamp.

— Det er skikkelig kult at hun kommer inn og gjør det så bra. Det var en ordentlig lagseier og det er gøy å være Byåsens-spiller for tiden, forteller den ene åttemålsscoreren.

Stabil gjennom sesongen

Mogensen skryter også av hjemmelagets to storscorere. Jacobsen har spilt på et høyt nivå gjennom store deler av sesongen.

— Marit har vært stabilt god gjennom hele sesongen. Hun gjorde en meget god kamp. Emilie på sin side har slitt litt, men nå løsnet det. Hun var bestemt på at hun skulle sette ballen i mål mot Glassverket og det gjorde hun virkelig, fortsetter Byåsen-treneren.