Det har vært en hektisk start på overgangsvinduet for Rosenborg sin del. Mandag ble Alexander Søderlund solgt til franske Saint-Etienne og onsdag ble Christian Gytkjær hentet som erstatter for toppscoreren.

Det har vært knyttet stor spenning til hvilke endringer som blir gjort i RBK-stallen, og om seriemesterne klarer å holde på spillere som Ole Selnæs og Pål André Helland.

Sportslig leder Stig Inge Bjørnebye forteller at det ikke har vært unormalt stor interesse rundt klubbens spillere så langt.

— Det er fortsatt litt tidlig å si, siden det nettopp har vært jul. Det beveger seg litt nå, men det er ikke noe urovekkende i så måte. Jeg vil si det er normal interesse, sier Bjørnebye til adressa.no.

- Alle har ikke vært like raske som dere?

— Det kan nok hende. Det er litt tilfeldigheter også, men det var viktig for oss å respondere raskt og vise at vi er i forkant og har en tydelig plan med det vi driver med. Det er ikke alltid man kan garantere at det skjer, men man må hele tiden jobbe for det.

Unngår å komme i etterskudd

Bjørnebye har vært klar på viktigheten av å være forberedt og ha oversikt over spillere i alle posisjoner, både der de merker interesse fra andre klubber og ikke, slik at de kan få nye spillere på plass så raskt som mulig.

— Det er slik vi må jobbe for å ikke komme i etterskudd hvis vi mister spillere eller må selge noen, sier Bjørnebye, som håper å ha det meste på plass tidlig i sesongoppkjøringen.

Taus om Rashani

Med Gytkjærs overgang i boks, er et av de mest koblede navnene i mediene Brøndbys Elba Rashani. Kantspilleren sa tidligere i uken at han regnet med en avklaring mellom Rosenborg og Brøndby i løpet av de nærmeste dagene.

På direkte spørsmål om hva han kan si om Rashanis uttalelser, svarer Bjørnebye kort og kontant:

— Ingenting.