Brann må ha minst ett poeng mot Halmstad for å gå videre til mellomspillet i Royal League. Før morgendagens kamp har klubben finstudert motstanderen, og ett av de viktigste funnene er at svenskene etterlater seg mye rom på kantene.

— Halmstad skyver mye over mot ballfører, og gir rom motsatt. Vår plan er å bruke det rommet, bekrefter trener Mons Ivar Mjelde overfor BT.

Med Olafur Bjarnason og Helge Haugen ute på grunn av henholdsvis karantene og benbrudd, må Brann gjøre endringer fra laget som vant mot Odense. På gårsdagens trening i Vestlandshallen ble Cato Guntveit og Jan Tore Ophaug skjøvet inn sentralt, mens Örn Sigurdsson og Sanne fikk oppgaven med å utfordre på høyrekanten.

Selv om laget offisielt ikke er klart, bekrefter Mjelde langt på vei at duoen også vil få tillit mot Halmstad.

— Tom er i bra form. Han er rask og god når han får rom, det tror vi han kan få mot Halmstad. Kristjan har vært god defensivt, men må lære seg å ta bedre valg offensivt, sier Mjelde.

— Slik som situasjonen er nå, er det den beste løsningen vi har.

Kristjan Örn Sigurdsson som ble vraket før kampen mot Malmö, innrømmer at overgangen til Brann har bydd på mange utfordringer. I tillegg til bedre medspillere og høyere tempo både i trening og kamp, tar det tid å venne seg til en ny rolle som høyreback.

Islendingen tror likevel han skal greie oppgaven mot Halmstad.

— Det viktigste for meg er at vi vinner og at jeg spiller en grei kamp. Jeg må bare jobbe for å bli bedre for hver gang. Den største utfordringen er å bli flinkere til å starte angrepene, sier han.

Tom Sanne ser også positivt på skjebnemøtet i Göteborg. Siddisen virket pigg på trening og scoret to av tre mål da det antatte førstelaget slo reservene 3-0. — Det er alltid kjekt å score mål. Jeg er klar til å gripe sjansen, sier Sanne.

PS: Foruten Olafur Bjarnason og Helge Haugen, er også Bengt Sæternes, Robbie Winters og Martin Andresen uaktuelle mot Halmstad.

Dermed starter Brann trolig med følgende 11: Håkon Opdal – Kristjan Örn Sigurdsson, Jan Tore Ophaug, Ragnvald Soma, Erlend Hanstveit – Tom Sanne, Cato Guntveit, Paul Scharner, Raymond Kvisvik - Dylan Macallister, Charlie Miller.