For første gang denne sesongen startet Emmanuel Adebayor en seriekamp for Tottenham.

Togoleseren ble henvist til tribunen og måtte til tider trene med reservelaget under sparkede Andre Villas-Boas siste periode som manager i klubben.

Portugiseren hadde et meget anstrengt forhold til Adebayor, og han ble kun benyttet en gang inneværende sesong.

Startet med to spisser

Spissen ble byttet inn til pause i skrekktapet mot Manchester City, en kamp Tottenham tapte 0-6. Under Tim Sherwood, som har fått det midlertidige treneransvaret i Totteham, har Adebayor fått full tillit.

Både i ligacupkampen mot West Ham i midtuken og i dagens Premier League-oppgjør mot Southampton har han fått sjansen fra start.

Og han har grepet muligheten på best mulig måte. Til dagens seriekamp mot Southampton startet Tottenham for første gang med to spisser. Sherwood valgte Roberto Soldado og Adebayor i tospann på topp.

Scoret to

24 minutter var spilt av oppgjøret på St. Marys Stadium da Adebayor viste seg frem for første gang, da han utlignet Adam Lallanas ledermål. På et perfekt slått innlegg fra Soldado på venstresiden smalt Tottenham-spissen ballen i mål på hel volley.

Tidlig i den andre omgangen sørget et selvmål av Jos Hooiveld for at Tottenham tok føringen i kystbyen, men bare seks minutter senere utlignet Ricky Lambert for hjemmelaget.

Adebayor var imidlertid ikke ferdig for ettermiddagen. En drøy time var spilt da han ekspederte en pasning fra Nacer Chadli i mål og sikret tre poeng i den første seriekampen etter skrekktapet mot Liverpool som kostet Villas-Boas jobben.