GAVMILD: Fotballbloggeren Ole Martin Tjosaas (til venstre) vil ikke at Guro Pettersen (til høyre) skal slutte med fotball. GAVMILD: Fotballbloggeren Ole Martin Tjosaas (til venstre) vil ikke at Guro Pettersen (til høyre) skal slutte med fotball. Foto: Digitalsport, iTromsø

Fotballblogger ga 1000 kroner til Guro Pettersen

Fotballbloggeren Ole Martin Tjosaas vil ikke at Guro Pettersen (24) skal slutte med fotball. I dag kom han med et pengebidrag til VIF-keeperen.

TROMSØ/OSLO: For noen uker siden skrev Vålerenga-keeperen et emosjonelt blogginnlegg med tittelen «Er det verdt det?». Pettersen spiller i Toppserien, men sliter rett og slett med å få økonomien til å gå i balanse med 4.000 kroner i brutto månedslønn.

I dag fikk hun et høyst overraskende pengebidrag fra fotballbloggeren OMT – Ole-Martin Tjosaas. Han «vippset» 1.000 kroner til henne.

– Det er jo fredag og helg. Jeg har lenge vært fan av Guro og er det ennå. Jeg har fått med meg i media den siste tiden at hun ikke har all verden med penger år rutte med; lav lønning, ikke fulltidsjobb, regninger å betale og ukelønn fra foreldrene, begrunner Tjosaas til iTromsø.

– Jeg følte bare der og da at jeg skulle være snill. Jeg ba henne bruke pengene til noe fint, legger han til.

– Man tar seg råd

For Pettersen kom meldingen nærmest som et sjokk.

TRODDE DETTE VAR FEIL: Guro Pettersens første melding tilbake til Ole Martin Tjosaas.

– Først trodde jeg han hadde «vippset» feil, så jeg sendte han en melding og sa jeg skulle «vippse» tilbake. Så sa han: «Les meldingen», forteller VIF-keeperen til iTromsø.OMT har drevet en fotballblogg i flere år og kjørt 12.000 kilometer for å dekke nesten 300 fotballkamper i Nord-Norge. Han har over 9.000 følgere på Facebook.

– Har du råd til å gi bort 1.000 kroner?

– Det har jeg, hvis ikke ville jeg gjort det. Jeg har da overskudd på kontoen etter feriepengene. Man tar seg råd til det. 1.000 kroner er ikke all verden da, svarer «OMT».

– Fantastisk fyr!

– OMT er en så fantastisk fyr! Og han fortjener hver eneste krone han kan få, sier en rørt Pettersen, som tar imot pengene med stor takk.

– Jeg føler nesten det blir frekt å levere tilbake, sier Pettersen, og hinter om at det vil komme en gave nordover til Tromsø som takk for bidraget.

Hun har for øvrig fått mange tilbakemeldinger etter blogginnlegget.

– Folk er så hyggelige. Jeg har blitt tilbudt jobb, bolig og nå økonomisk støtte. Det hjelper klart på motivasjonen når det finnes så utrolig mange hyggelige mennesker som vil at jeg skal lykkes, sier den tidligere Fløya-keeperen, som trolig ikke kommer til å legge opp som fotballspiller.

– Jeg føler meg ikke ferdig med fotballen ennå i hvert fall. Jeg skal nok i kontraktsmøte med VIF i nærmeste fremtid, så vi får se hva fremtiden bringe, Men jeg slutter nok ikke, nei, sier Pettersen til iTromsø.