Balløya skjelver før dagens EM-møte.

England og Wales møtes til et durabelig oppgjør, mellom to nasjoner med totalt forskjellig utgangspunkt.

Der England har et enormt press på seg under et mesterskap der mange mener England har det som skal til for å nå langt, er Wales mer avhengige av Gareth Bale for å kunne utføre underverker i EM.

To versjoner

Et møte mellom de to naboene er naturligvis mat for britiske medier. Dagens baksider, som i England ofte er forbeholdt sporten, er fylt med stoff om kampen.

The Sun har faktisk trukket det så langt at de har trykket to versjoner: En engelsk, og en walisisk.

The Sun varter opp med to versjoner torsdag. En walisisk - og en engelsk. Foto: Faksimiler

Der den walisiske versjonen viser et bilde av Gareth Bale som viser hjertetegnet, har den engelske versjonen et bilde av Wayne Rooneys ansikt som en løve.Men de aller fleste britiske aviser spiller videre på Gareth Bale, og hans utsagn tidligere i uka.

— Wales har mer lidenskap enn de engelske spillerne. De prater seg selv opp før de i det hele tatt har gjort noe som helst. Det er ikke noe press på oss, sa Bale.

Lar seg ikke lure av psykiske spill

Bale la også til at han mente ingen England-spillere er gode nok til å spille for Wales.

Aviser som Daily Mail, Star Sport og Metro bruker alle Roy Hodgsons svar på sine forsider: «Talk is cheap».

Landslagssjefen bet ikke på den walisiske stjernenes forsøk på å psyke ut England, og sa at England heller vil la beina prate for seg på banen.

— Bales sine psykiske spill kommer til å feile, sier Hodgson ifølge The Times, og mener Wales-spillerne kaster bort tiden sin.

Gareth Bale strutter av selvtillit før kampen mot England. Her sammen med Chris Gunter (bak) og James Collins. Foto: Reuters

— Jeg vil skamme meg om vi lar oss påvirke av de psykiske spillene, sier Hodgson.Bale har i etterkant sagt at han forventer å få kjenne uttalelsene sine på banen.

- Du må være forsiktig med Vardy

Ifølge Daniel Taylor i The Guardian har det vært et klart fokus i England-troppen de siste dagene: Ikke si noe respektløst, unngå å si noe som skaper mye debatt - og ikke bli dratt med i ordkriger i media.

Så stemningen er virkelig satt foran møtet, der mange spillere som er lagkamerater til vanlig møter hverandre.

Daily Mail omtaler møtet mellom Leicester-spillerne Jamie Vardy og Andy King. Sistnevnte sier han vil bruke kjennskapen til England-spissen til å stoppe ham under dagens kamp.

TIME FOR ACTION: Daily Express bygger opp til kamp mellom Gareth Bale og Wayne Rooney. Foto: Faksimile

— Du må være forsiktig med «Vards». Du har sett hvordan han spiller. Noen ganger prøver vi i Leicester å kommer under huden på ham, for vi vet at hvis han fyrer på alle sylindere så har du en god sjanse til å vinne kampen, sier Andy King.

— På gode dager kan vi slå hvem som helst

Men før kampen er det ikke tvil om at det aller meste handler om Bales uttalelser, som har skapt furore hos engelske fotballfans.

— Vi vet hvilken trussel vi er. På gode dager føler vi at vi kan slå hvem som helst, om det er England eller noen andre, sier Chris Coleman, Wales' landslagssjef.

Så får vi se torsdag ettermiddag om waliserne virkelig har mer lidenskap enn sine naboer.