Alt om VM får du her:

SØR-AFRIKA (aftenposten.no): Kveldens finale i VM-gruppe D på Soccer City har en ekstra dimensjon over seg:

To brødre spiller for hvert sitt land. Vinneren er videre i VM-sluttspillet. Taperen må etter all sannsynlighet reise hjem. Kevin-Prince Boateng (23) spiller for Ghana. Jerome Boateng (21) er innbytter for Tyskland.

I Tyskland snakkes det mye om storebror Boateng, som er tyskfødt og spilte på alle tyske aldersbestemte landslag opp til U21. Da bestemte han seg for å spille for sin fars land – Ghana.

Ballack-overfall

I FA-cupfinalen 15. mai ødela Portsmouth-spilleren ankelen og fotball-VM for Tyskland-kaptein Michael Ballack etter en stygg nedsparking. De siste dagene har det vært observert tyske fans i Johannesburg med T-skjorter og et budskap som ikke kan misforstås:

«Wanted Dead or Alive – Kevin-Prince Boateng».

(Artikkelen fortsetter)

SKADET: Her får Michael Ballack hjelp etter den stygge nedsparkingen som holder ham utenfor VM (Foto: Scanpix).

Fra den tyske landslagsledelsen advares det mot hevnaksjoner i kampen.

– Det vil ikke være rett om vi kanaliserer følelsene våre mot en enkelt person. Uansett hvem som er på banen for Ghana, må vi konsentrere oss om kampen og unngå å provoseres. Vi spiller ikke mot Kevin-Prince Boateng, men mot Ghana , sier Tyskland-manager Oliver Bierhoff.

— Ikke med vilje

I utgangspunktet ville kveldens kamp handlet mye om møtet mellom Boateng og Boateng. Men på grunn av den fatale taklingen på Wembley ligger det meste av fokuset på eventuelle reaksjoner mot storebroren.

– Kevin er også et menneske og kan gjøre feil. Han gjorde det ikke med vilje, han ville ikke ta fra Michael Ballack VM-sluttspillet , sier Jerome Boateng til avisen Tagesspiegel.

Han og storebror har samme far, men forskjellig mor. Brødrene vokste opp separat, med hver sin mor i Berlin. Likevel hadde de god og nær kontakt gjennom hele barndommen og til starten av det voksne liv.

Siden den brutale taklingen på Ballack har de to imidlertid ikke snakket sammen. Den episoden satte brødreforholdet på en alvorlig prøve. I diverse medier har Jerome Boateng blitt sitert på at han aldri har villet ha kontakt med sin storebror. De påstandene har han benektet i intervjuer de siste dagene.

– Jeg var ikke glad over det som skjedde og jeg sa at vi kom til å gå hver vår vei etter det. Men etter kampen vil jeg se ham, jeg vil gi ham en god klem og ta ham i hånden. Det er VM og en god anledning til å legge ting bak seg, melder lillebror.

– I enhver familie kan det oppstå problemer fra tid til annen – det skjedde med oss. Jeg håper at dette løser seg av seg selv, vi har jo alltid vært så nær hverandre. Kevin vil alltid være min bror – og jeg ønsker ham alltid det beste.

(Artikkelen fortsetter)

VIKTIG KAMP: Kevin-Prince Boateng (23) møter broren Jerome i kveld. Her under tirsdagens trening med Ghana (Foto: Scanpix).

Mental prøve

– Kevin er en meget god fotballspiller og han var «outstanding» mot Australia. Vi er veldig klar over problemene rundt Ballack-episoden, vi kommer derfor til å snakke mye med ham og forberede han mentalt, sier Ghanas serbiske landslagssjef, Milovan Rajevac.

Kevin-Prince Boateng har vært veldig sparsommelig med å gi intervjuer den siste måneden.

Til Bild har han likevel sagt:

– Jeg kan ikke annet enn å be om unnskyldning. Jeg kom for sent inn i taklingen og traff ham (Ballack) med full kraft.

På tribunen i Johannesburg sitter pappa Prince Boateng. Det er ingen tvil om hvor hans sympati ligger. Hos Kevin, som valgte å spille for pappas hjemland Ghana.

Kevin-Prince Boateng

Født: 6. mars 1987 i Berlin.

Nasjonalitet: Tyskfødt ghaneser, spiller landslagsfotball for Ghana.

Klubb: Portsmouth.

Tidligere klubber: Hertha Berlin, Tottenham og Borussia Dortmund.

A-landskamper Ghana: 3

Jerome Boateng

Født: 3. september 1988 Berlin

Nasjonalitet: Tyskfødt ghaneser, spiller landslagsfotball for! Tyskland.

Klubb: Manchester City.

Tidligere klubber: Hertha Berlin !og Hamburger SV.

A-landskamper Tyskland: 5