Kasirye testet positivt på det forbudte stoffet meldonium i januar. Vektløfteren har forklart at hun fikk i seg stoffet da hun ble behandlet for malaria i Uganda.

Fredag opplyste Kasirye gjennom sine advokater at hun ikke ønsker å anke suspensjonen hun er ilagt av Antidoping Norges påtalenemnd. Hun begrunner sin beslutning med at slik saken står er det uansett uaktuelt å delta i konkurranser.

– Det er mitt ansvar ene og alene at jeg har kommet i denne vanskelige situasjonen. Jeg ønsker ikke at mine feil skal utgjøre en ytterligere belastning for mine venner i vektløftermiljøet, ved at jeg deltar i konkurranser mens saken er til behandling, sier Kasirye.

Avventer påtalebegjæring

En påtalebegjæring fra Antidoping Norge er varslet i neste uke. Deretter skal saken opp i Norges Idrettsforbunds domsutvalg.

Meldonium ble oppført på WADAs forbudsliste fra 1. januar i år. En rekke utøvere, særlig russiske, har testet positivt på stoffet siden da. Kasirye ble testet 25. januar.

Det kan i visse tilfeller gis fritak fra dopingbestemmelsene ved medisinsk behandling. Kasirye søkte Antidoping Norge om dispensasjon etter den positive prøven, men fikk avslag.

– Dette er en rutinert utøver som deltar på landslaget og har stått på Antidoping Norges meldepliktsliste i flere år, og vi er av den oppfatning at hun her har utvist grov uaktsomhet, sa Niels R. Kiær, prosessfullmektig for Påtalenemnden, da dopingsaken ble kjent onsdag.

Over 100 tatt

Kasirye, som er Norges mest meritterte vektløfter, skulle etter planen konkurrert under EM på hjemmebane i Førde som starter søndag.

Mer enn 100 idrettsutøvere verden over har testet positivt på meldonium etter at stoffet kom på forbudslista ved årsskiftet. (©NTB)