LERKENDAL (adressa.no): — Det er deilig med to gode kamper på rad, sier Tobias Mikkelsen til adressa.no.

Høyrekanten så lenge ut til å bli matchvinner med sin offsidescoring etter fem minutter, men Peter Kovacs utligning drøyt ti minutter før slutt satte en effektiv stopper for det.

Likevel er det ikke til å stikke under en stol at Mikkelsen har vist meget lovende tendenser i Pål André Hellands skadefravær. Borte mot Haugesund sist hadde dansken både scoring og målgivende pasning, og han fulgte altså opp med et mål en goalgetter verdig da han var tryggheten selv alene med Strømsgodsets Espen Bugge Pettersen på Lerkendal lørdag kveld.

VIDEO: Se Mikkelsens scoring og andre høydepunkt fra kampen øverst i saken.

Føler tillit

Den tryggheten er nye takter fra Rosenborg-vingen. Han har tidvis måttet tåle kritikk for prestasjonene etter at han kom til klubben, men sesongoppkjøringen har vært av det solide slaget. Og nå viser han det også i kamp.

— Jeg har mer selvtillit enn jeg har hatt tidligere i RBK, helt klart. Men jeg føler meg også i god form. Jeg føler jeg har trent godt hele vinteren, sier han.

— Noen ganger, når man prøver noe og ikke lykkes, kan man bli litt redd for å prøve seg igjen og dermed mister man litt selvtillit. Men plutselig – om man lykkes – kan man få masse selvtillit. Samtidig bygger det selvtillit når man får tillit og scorer mål, og det er utrolig viktig for en spiller som meg, poengterer Mikkelsen.

— Mye mer direkte

Nå får han skryt av trener Kåre Ingebrigtsen for hvordan han har utviklet seg i vinter.

— Han har, som resten av gjengen, trent hardt. Han har jobbet godt, og jeg synes han har fått en større forståelse for rollen sin. Han har ferdighetene til å være i den rollen, og samtidig utviklet den en del selv. Tobias har blitt veldig mye mer direkte i stilen når han har ballen, og gjort mye bra i vinter, sier Ingebrigtsen, som mener å ha merket at selvtilliten er stigende hos dansken.

— Det har vi merket i hele vinter. Han har vært involvert i mål og sjanser, både i treningskamper og på trening. Det har vært veldig bra, og det har han tatt med seg inn i sesongen. Tobias har vært veldig bra i de to siste kampene, sier han.

Skuffet over at seieren glapp

På tribunen sto skadde Pål André Helland og bivånet konkurrenten.

— Jeg er utrolig glad på Tobias’ vegne. Jeg har sett på trening helt siden han kom at han er en fantastisk god fotballspiller, sier han.

Mikkelsen fikk flere gode kontringsmuligheter på 1-0 lørdag kveld, men det ble med den ene scoringen. Og det var ikke nok til at Rosenborg maktet å holde ledelsen hele veien inn.

— Jeg er ikke fornøyd med uavgjort. Vi ville gjerne hatt alle tre poengene, og har sjanser til å lage både to og tre mål. Jeg er skuffet, sier dansken.