Manchester United-profil var nær amputasjon etter denne taklingen

Manchester United-profilen Luke Shaw røper nå at det stygge beinbruddet han pådro seg i 2015 kunne fått langt alvorligere konsekvenser enn det gjorde.

Publisert:

– Jeg hadde mange komplikasjoner med beinet mitt, og det var et virkelig tøft øyeblikk i karrieren min, sier Luke Shaw etter taklingen han ble utsatt for mot PSV. Foto: Andrew Couldridge / X01095

Det var i mesterligamøtet med PSV Eindhoven for temmelig nøyaktig tre år siden at uhellet var ute for 23-åringen. Shaw pådro seg et meget stygt beinbrudd.

Nå røper United-forsvareren at det i timene og dagene etterpå utspilte seg et drama selv ikke han kjente til på det tidspunktet.

– Jeg hadde mange komplikasjoner med beinet mitt, og det var et virkelig tøft øyeblikk i karrieren min. Ikke mange vet dette, men jeg var nær å miste beinet, sier han ifølge BBC.

– Jeg visste heller ikke om den biten før legen fortalte meg det seks måneder seinere, tilføyer han.

Les også

Seieren som kan gi Mourinho litt arbeidsro

Luke Shaw er tilbake like sterk som tidligere. Foto: Jon Super / AP / NTB scanpix

Gode beslutninger

Det avgjørende i situasjonen ble at det medisinske personellet valgte å la Shaw bli værende på sykehus i Nederland.

– På det tidspunktet vurderte de å fly meg hjem, og hadde jeg gjort det, ville jeg trolig ha mistet beinet som følge av blodpropper og slike ting, sier Shaw.

– Jeg vil helst ikke snakke for mye om dette, men jeg har to arr nedover siden av beinet der de måtte åpne opp, fordi det var så alvorlig, fortsetter han.

Til alt hell endte skademarerittet godt, og nå er Shaw tilbake minst like sterk som før. I sesonginnledningen har han imponert for Manchester United og høstet skryt hos manager José Mourinho.

Det ga plass i den engelske landslagstroppen til de kommende kampene mot Sveits og Spania. Shaw sier han føler seg privilegert som er tilbake med flagget på brystet.

Les også

Stor oversikt: Her er alle overgangene i Premier League

Takker Mourinho

Den tunge tiden med skader har han lagt bak seg.

– Jeg bryr meg ikke om det lenger. Jeg føler meg sterk, og beinet er akkurat like bra som det var før bruddet, sier han.

Nå takker han United-manager Mourinho, som tidligere har kritisert nettopp Shaw, for tilliten.

– Jose viste meg tillit i starten av denne sesongen, og på enkelte tidspunkter har selvsagt folk trodd at han ikke stolte på meg. Det hadde vært enkelt for ham å si «jeg vil selge ham, jeg vil ikke ha han mer». Men han har alltid trodd på meg, sier han.

Nå kan det bli landslagsspill for 23-åringen.

(©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Luke Shaw
  2. Manchester United