LA MANGA: 0-0. 4-2 i sjanser. 4-3 i hjørnespark. Kjemisk fritt for å ta sjanser framover. Kjemisk fritt for tilskuere. Fullt av agenter i frakker og forkjølede journalister i t-skjorter. Dessuten Spanias landslagssjef, José Antonio Camacho, som spion før gruppespillet i EM.

Fullt av spillere bakover på banen, og fullt av spillere som kjenner hverandre ut og inn. Island spekket med seks spillere fra eliteserien og krydret med et par som just har vært der.

Ingen bedre

Ingen overraskelser spillemessig sett men to spillere overrasket. Hvis vi kan kalle Henning Berg for en overraskelse. Det som overrasker er 30-åringens evne til å motivere seg, holde seg på topp og atter en gang holde skansen i landslaget. I går var han kaptein og ingen var bedre.

Reservelagsfotball med Manchester United er ikke så dårlig. Det viktigste er å løpe, holde det fysiske gående og få timingen til å sitte. Det klarer jeg på reservelaget, selv om jeg klart håper på å spille førstelagsfotball igjen. Og jeg tror jeg får sjansen. United spiller utrolig mange kamper framover. Åtte i mars og åtte i april. Jeg må bare gripe den når den kommer, sier Henning Berg, som oppsummerer kampen mellom Norge og Island kort og greit: Ikke akkurat noen klassiker.

United-proffen ser fram til enda et mesterskap med Norge, og føler opplegget i mesterskapet ser bedre ut enn de to tidligere VM-sluttspillene han har deltatt i.

Vi har fått antydninger til brakkesyke begge gangene. Nå ser alt bedre ut. Kommer vi oss ut av gruppen, kan alt skje, mener han.

Berg kan utmerket godt få følge av unggutten John Arne Riise. I det franske topplaget Monaco spiller han venstre back. Landslagstrener Nils Johan Semb sverger til rollen som indreløper eller venstre kant. Backen er reservert André Bergdølmo.

Mot Island kom Riise til to store sjanser, Norges største. Den første havnet i stangen. Den andre i gjerdet bak mål, til tross for at han var ensom mot Ari Gautur Arason.

Kommer til sjanser

Han kommer i hvert fall til sjanser. Det er en meget god egenskap, sier Nils Johan Semb og vil ikke si annet om EM-kandidaturet enn at Riises prestasjoner fram mot sommeren avgjør. Det sier for øvrig sjefen til alle.

Likevel: John Arne Riise er ikke som alle andre: Han har presis venstrefot. Han skyter godt. Han er tøff. Han er godt trent. Han er allsidig og kan brukes nesten over alt. Han spiller fast på et meget sterkt lag. Han er en spiller for framtiden, men først og fremst kan han allerede nå tilføre Norge noe.

Allsidigheten teller, er alt Semb sier. Om Riises innsats mot Island sier han dette: Veldig god i starten, men han falt av da han ble trøtt. Tøff i duellene, konstaterer Semb.

For forsiktige

Landslagstreneren mente Island la seg for forsiktig bakpå til at forestillingen kunne bli god. Litt underlig egentlig, for Island har et lag som har spilt jevnt mot Russland, Frankrike og Ukraina. I 1.omgang hadde de et mannskap som kunne utfordret oss, men bare en gang satset de framover. Det ga ikke noe bakrom for oss og lite brudd der vi vil ha dem, forklarer Semb.

Han så keeper Espen Baardsen rote mest. Særlig da han forlot målet for å plukke bær og en fiktiv ball på 16-meteren. Baardsen rangeres bak både Frode Olsen og Thomas Myhre. Det hersker det ingen tvil om.