Mohammed Abdellaoue scoret sitt første bundesligamål for Stuttgart, men Mainz vendte kampen og vant 2-1 lørdag.

Den norske landslagsspissen tok hjemmelaget i føringen etter elleve minutter. Målet kom etter at Mainz-keeper Loris Karius med en beinparade stoppet headingen fra Vedad Ibisevic.

Moa reagerte raskt og banket ballen i nettet. Det var hans første seriemål siden han forlot Hannover til fordel for Stuttgart i fjor sommer.

Men vertene klarte ikke å holde ledelsen til pause. I det 40. minutt satte Shinji Okazaki inn 1-1 etter en god kontring. Utligningen kom etter at Mainz hadde jobbet seg godt inn i kampen igjen etter en svak start. Tre minutter før slutt ble Benedikt Saller matchvinner for gjestene.

Dermed fortsatte Stuttgart der laget slapp før vinterpausen, ved å tape kamper. Abdellaoues lag står med bare 19 poeng etter 17 serierunder.

– Det var ikke denne starten vi ønsket på vårsesongen, sa trener Thomas Schneider.

Positivt for Moa er det at han etter sterk innsats i oppkjøringen til vårsesongen fikk tillit i 90 minutter lørdag, men publikum pep hjemmelaget i garderoben.

Topplagene sviktet

I toppen sviktet alle utenom suverene Bayern München, som kontrollerte seg til 2-0-seier over fjerdeplasserte Borussia Mönchengladbach fredag. Serietoer Leverkusen gikk på sitt tredje strake tap da Freiburg vant 3-2, mens treer Borussia Dortmund bare klarte 2-2 hjemme mot Augsburg. Storklubben står med to uavgjorte og to tap på sine siste kamper.

Leverkusen ledet to ganger, men tapte for Vegar Eggen Hedenstads lag etter et overtidsmål av Felix Klaus.

Svein Bender scoret i begge ender for Dortmund. Han tok laget først opp i 1-0 etter fem minutter, men utlignet med et selvmål i annen omgang. Nuri Sahin la på til 2-1 for vertene i det 66. minutt, men kort tid senere reddet Ji Dong-woon 2-2 for Augsburg.

Benders tvillingbror Lars scoret for øvrig for Leverkusen i kampen mot Freiburg. De to Bender-målene kom med ett minutts mellomrom.

Bayern topper tabellen hele ti poeng foran Leverkusen.

Første seier

Rune A. Jarstein satt på benken og så Hertha Berlins førstevalg Thomas Kraft slippe inn kampens eneste mål i 0-1-tapet mot Eintracht Frankfurt, som dermed fikk sin første hjemmeseier for sesongen.

Hertha dominerte kampen helt til baklengsmålet etter en drøy halvtime, men greide aldri å utligne. Per Ciljan Skjelbred spilte 78 minutter for Hertha.

– Nå har vi brutt forbannelsen, sa Eintracht matchvinner Alexander Meier.

For Nürnberg kom endelig sesongens første bundesligaseier da Tarik Elyounoussi og Hoffenheim ble banket 4-0. Elyounoussi spilte 54 minutter for bortelaget.

Hannover tok sin første borteseier med 3-1 over Wolfsburg, etter åtte strake tap på fremmet gres i fjor høst.

Kneskade for Blaszczykowski

Borussia Dortmunds skademareritt fortsetter etter at midtbanestjernen Jakub Blaszczykowski ble kneskadd lørdag. Ifølge fjorårets tyske mesterligafinalist kan det være snakk om en alvorlig kneskade for «Kuba».

— Jakub må forberede seg på det verste. Han har trolig røket framre korsbånd. En mer presis diagnose vil komme først søndag, meddelte Dortmund lørdag kveld.

Blaszczykowski ble skadd etter bare sju minutters spill i 2-2-kampen mot Augsburg.

Dortmund har slitt med skader på flere nøkkelspillere denne sesongen. Midtstopperparet Mats Hummels og Neven Subotic er for tiden satt på sidelinjen med hver sin kneskade. Også playmaker Ilkay Gündogan har vært lenge ute med ryggproblemer.

Tysk 1. Bundesliga fotball menn lørdag, 18. runde:

**Borussia Dortmund – Augsburg 2-2 (1-0)

Mål:** 1-0 Sven Bender (5), 1-1 Bender (selvmål 56), 2-1 Nuri Sahin (66), 2-2 Ji Dong-won (72).

80.445 tilskuere.

**Freiburg – Leverkusen 3-2 (1-2)

Mål:** 0-1 Lars Bender (4), 1-1 Admir Mehmedi (27), 1-2 Simon Rolfes (35), 2-2 Jonathan Schmid (53), 3-2 Felix Klaus (90).

22.100 tilskuere.

**Nürnberg – Hoffenheim 4-0 (2-0)

Mål:** 1-0 Timothy Chandler (24), 2-0 Josip Drmic (41), 3-0 Daniel Ginczek (48), 4-0 Drmic (70).

36.079 tilskuere.

Tarik Elyounoussi spilte 54 minutter for Hoffenheim.

**Stuttgart – Mainz 1-2 (1-1)

Mål:** 1-0 Mohammed Abdellaoue (11), 1-1 Shinji Okazaki (40), 1-2 Benedikt Saller (87).

38.000 tilskuere.

Mohammed Abdellaoue spilte hele kampen for Stuttgart.

**Wolfsburg – Hannover 1-3 (1-1)

Mål:** 0-1 Artjoms Rudnevs (28), 1-1 Ivica Olic (35), 1-2 Leonardo Bittencourt (50), 1-3 Bittencourt (72).

28.139 tilskuere.

**Eintracht Frankfurt – Hertha Berlin 1-0 (1-0)

Mål:** 1-0 Alexander Meier (36).

41.600 tilskuere.

Per Ciljan Skjelbred spilte 78 minutter for Hertha Berlin, Rune Almenning Jarstein var ubenyttet reserve.