Norge — Ungarn 0-1:

ULLEVAAL STADION: Rosenborg-angriperen kunne ikke kommet nærmere å bli den store helten for et EM-sugent, norsk fotballpublikum, men headingen like før slutt gikk i tverrliggeren og ut.

Dermed tapte Norge 0-1 for Ungarn, og har skaffet seg et mye vanskeligere utgangspunkt enn planlagt.

Helland er imidlertid veldig optimist på lagets vegne.

Pål Andre Helland ble byttte inn for Per Ciljan Skjelbred like før slutt. Foto: NTB Scanpix

— Det som gikk galt var at vi ikke fikk ballen i mål. Med så mange sjanser som vi skapte så er det for dårlig, sier han.

Optimisme foran returen

Han har en enkel og genial plan klar for returmøtet søndag.

- Det er veldig enkelt, vi må ned dit og vinne en fotballkamp. Har vi samme prestasjon som i dag, så er det bare for oss offensive spillere å sette den i mål. Da blir det bra , sier han.

Helland mener Norge var spillemessig overlegen sin motstander. Han forteller om ti minutter i garderoben der spillerne var sinte og skuffet. Så begynte optimismen å komme sigende igjen.

— Vi merket at vi var bedre enn dem. Med en sånn prestasjon igjen blir jeg veldig overrasket om vi ikke vinner, sier han.

Han vil ikke kritisere Per-Mathias Høgmo for at han bare fikk spille i fem minutter.

— Hadde jeg satt ballen i mål ville det jo være et genitrekk å sette meg inn da.

Ballen gikk imidlertid i tverrliggeren.

— Jeg kom ikke over ballen. Jeg kom i full spurt, og prøvde å avpasse farten på ballen så den gikk under tverrliggeren. Det klarte jeg dessverre ikke, sier han.

Helland er uansett klar for å sette sitt preg på kampen om han får muligheten.

— Får jeg mange involveringer rundt siste tredjedelen, så skal det etter hvert bli farlig.

Diplomatisk Ødegaard

Mange tok på sosiale medier til orde for å sette Martin Ødegaard inn. Det rådet lyttet aldri Høgmo til.

– På høyresiden, der han er mest aktuell, var Per Ciljan Skjelbred om ikke banens beste så ikke langt unna. Man kan alltid vurdere om det var rom for Martin sentralt, men nå kommer en ny kamp. Der handler det om å få inn spillere som i enda større grad kan utnytte rommene vi kommer til å få der nede, svarte landslagssjefen.

Real Madrid-spilleren selv var heller ikke villig til å kritisere benketilværelsen.

— Jeg skal ikke drive å spekulere på det. Selvfølgelig har man lyst til å spille når man er på benken. Sånn er det, man kan ikke få spille hver gang, sa 16-åringen diplomatisk.