Maren Mjelde og Madeleine Giske startet begge Norges første VM-kamp mot Ekvatorial-Guinea i ettermiddag. Etter 1-0-seieren var det to fraser som gikk igjen hos begge: ”En lettelse” og ”tre poeng på en dårlig dag”.

Madeleine Giske startet kampen i den offensive midtbaneposisjonen, men ble byttet ut med Lene Mykjåland til pause. Giske fikk ikke utrettet all verden i løpet av de første 45 minuttene, og var ikke mer enn passe fornøyd med egen innsats.

Det var en som fulgte meg hele tiden, og jeg følte at Isabell (Herlovsen) og jeg fikk skapt mye rom for de andre. Men jeg har selvfølgelig mer inne. Det blir nok en del bytting mellom meg og Lene (Mykjåland) i den posisjonen, og vi vet at begge er aktuelle hele tiden , sier Giske.

- Hadde håpet å spille bedre

Hun gledet seg ikke over så mye mer enn poengene.

De var viktige, men man merker at folk ikke er helt fornøyde. Vi hadde håpet å spille litt bedre. Selv om vi hadde en god del sjanser, så hadde Ekvatorial-Guinea det også. Det er litt irriterende , sier Giske.

Maren Mjelde spilte hele kampen som midtstopper.

— Jeg er veldig glad for at åpningskampen er over. Det var enormt mye spenning knyttet opp til denne kampen. Nå skal jeg rett hjem på hotellet, og legge meg på sengen, sier Mjelde.

- Gelélegger

Matchvinner ble den 19 år gamle Røa-jenten Emilie Haavi.

Det er stort å score i et VM, det er noe jeg har drømt om siden jeg var liten. Jeg tror det er viktig at vi trekker frem det positive nå, for det var jo noe positivt også , sier Haavi til BT, nesten som om kampen var tapt.

Om det avgjørende sparket på ballen i det 84. minutt, sier hun følgende:

Jeg hadde litt gelélegger, men var veldig fokusert på at den ballen ikke skulle gå over mål.