Superveteranen, som nå bor i Tromsø, slo til med en 9. plass i verdenscuprennet i Canmore i Canada, hvor de største norske navnene stod over.

Med feilfri skyting var Os såvidt over minuttet bak råsterke Martin Fourcade i mål, og sikret dermed sesongens første topp-10-plassering i verdenscupen.

— Det Alex leverer i går er en god prestasjon. Det er veldig bra, sier skiskytterlandslagets hovedtrener, Egil Gjelland.

Avgjøres etter USA

Lenge har Erlend Bjøntegaard vært i førersetet om den siste plassen i den norske VM-troppen - bak de sikre kortene, brødrene Bø, Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen.

Men nå har Os levert sesongens beste søknad. Han går også fellesstart i Canada i morgen, før det er verdenscupsprint og -jaktstart i USA neste helg.

Der går trolig både Os og Bjøntegaard.

— Ja, det regner jeg med, sier Egil Gjelland.

- Resultatene der vil bli avgjørende?

— Tja. Det Alexander leverte i går var altså en veldig bra prestasjon. Det blir en totalvurdering mot Erlend, som også har sine gode resultater, velger Gjelland å svare - noe kryptisk.

- Sesongbeste

Til NRK uttalte Os etter løpet i Canada at det var sesongbeste.

– Det var god skyting, og jeg gikk så fort jeg kunne. Jeg merket godt til høyden og er godt fornøyd. Dette var sesongbeste, og jeg har fortsatt litt håp om å få gå VM på hjemmebane, sa Os til NRK.