Mandag bekreftet 35-åringen at han gir seg i Aalesund, og etter all sannsynlighet er ferdig som spiller på toppnivå. Riise har selv fortalt at reaksjonene har vært fantastiske etter avgjørelsen, og man kan forstå hvorfor. I kjølvannet av venstrebackens beslutning har det rent inn med ros og gratulasjoner. Flere av dem fra høyprofilerte fotballspillere.

En av de største spillerne i Liverpool— og Premier League-historien, Steven Gerrard, har på Instagram lagt ut et bildegalleri av store øyeblikk med nordmannen, blant annet av da de to vant Champions League og FA-cupen sammen.

— Gratulerer, "rødtopp", med en fantastisk karriere og lykke til i fremtiden. Topp venstreback og hadde det neste hardeste skuddet i Liverpool i mange år, skriver Gerrard og sikter trolig til sin egen fryktede høyrefot som den beste.

Gerrard og Riise var lagkamerater gjennom syv sesonger på Anfield. John Arne Riise spilte 234 kamper for Liverpool og scoret 21 mål.

Riise er tydeligvis ikke glemt av hverken gamle lagkamerater eller Liverpool-tilhengerne. Det var mange i byen som ønsket ham lykke til videre etter at han på en pressekonferanse mandag annonserte at han avslutter med øyeblikkelig virkning.

Også Luis Garcia, Liverpool-supporternes tidligere favoritt, har sendt en hilsen til Riise. Garcia var toneangivende da Liverpool sikret Champions League-tittelen i 2005, med mål i både kvart— og semifinalen.

Etter karrieren i Liverpool reiste John Arne Riise til Italia og Roma. Han spilte 99 kamper for hovedstadsklubben og er fortsatt husket.

— En av de beste og snilleste jeg har spilt med. Det var en ære å spille med deg. Nyt ditt nye liv, skriver tidligere Roma-spilller Ricardo Faty på Twitter.

— For en karriere, oppsummerer britiske BBC på det sosiale mediet.

Selv om Riise selv ikke utelukker en eller annen form for comeback, blir hans øyeblikkelig avslutning som Aalesund-spiller oppfattet som om han legger opp. Det vekker oppmerksomhet, også i Colombia og Asia.

Alle store engelske medier rapporterte nyhetene fra Aalesund og alle inntrykkene har åpenbart gjort inntrykk på John Arne Riise.

Liverpool Echo har reportasje på meldingen fra Ålesund i går formiddag. Samtidig spør de leserne om han er den beste venstrebacken i Liverpool siden Premier League ble startet i 1992/93.

Liverpool Echo ber leserne svare på om John Arne Riise er den beste venstrebacken i Liverpool de siste 25 årene. Foto: Liverpool Echo

84 prosent har svart ja på det spørsmålet. Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få gratis samlivsråd for sommeren, alt du trenger og ikke trenger å vite om EM i Frankrike: