RIO DE JANEIRO : For på selveste Copacabana i Rio måtte bronsegutten vise hvordan han får til de spesielle bevegelsene, noe stuntreporter Ramm tok etter.

Ramm er kjent for å lage mye «gags», ikke minst på pressekonferansen til sprinteren og fersk olympisk mester Usain Bolt.

Nå ble det en morsom seanse med landslagsbryteren. Soltilbedende brasilianere stimlet rundt de to «raringene», og lurte på hvem Berge var.

Berge viste dansen, og Ramm prøvde å etterligne. Deretter var det Ramms tur til å ta frem sine takter som dansemester. Og da måtte Berge vrikke på hoftene og kopiere ham.

Klar for ny konkuranse

Med fire hamburgere, to til hver, ble bryteren utfordret til konkurranse. Det gjaldt å spise fortest.

Begge slet voldsomt, men Ramm tygget fortest unna. Muligens ble bryteren utsatt for juks? Dyttet Ramm en halv burger over på ham?

— Jeg kommer vel til å ha gått opp til 70 kg i ferien, sier Norges tredje medaljør i OL. Hans konkurransevekt er 59 kg, men nå skal han kose seg med mat og drikke.

8B9A9430_doc6r1trgq65oincgi1xr.jpg Foto: Mette Bugge

Ble overrasket over samboeren

I bakgrunnen sto Berges forlovede Roselle Utne, og hun kunne ikke annet enn å le.

— Når vi er ute, danser han aldri. Jeg fatter ikke at han gjorde det i hallen, ler hun.

— Dansen bare kom til meg. Jeg var så glad, sier Berge, som skynder seg å legge til:

— Jeg kan ikke danse. Det er ingen vits at TV2 ringer meg og spør om jeg skal være med i «Skal vi danse».

Blåveisgutt noen dager til

Paret var mandag invitert til en hyggelig sammenkomst på en restaurant ved Copacabana, for å feire det gode resultatet. Berge rakk å ta et bad i sjøen. Blåveisene fortalte at han hadde fått seg noen trøkker i løpet av de fem kampene før han kunne stå på pallen.

I RIO: Mette Bugge

Idrettspresident Tom Tvedt holdt tale for 33-åringen, og roste både ham og Bryteforbundet. Berge har vist at han er en toppidrettsutøver som aldri gir opp, og han fikk sin belønning til slutt. Det er slike historier nordmenn er så glad i.

Drar videre på ferie

Hilsningene har vært mange hjemmefra. Berge hadde dessuten mange supportere på plass i Rio, med navnet Berge på draktene.

Flere familiemedlemmer hadde tatt turen til Rio de Janeiro, og tirsdag drar elleve av dem til to ukers ferie i Natal i Brasil.

Mette Bugge

— Det gleder jeg meg virkelig til. Jeg trenger det avbrekket nå, sier mannen som skal i tenkeboksen, om han skal fortsette eller ikke. Forloveden sier:

— Hvis han vil, og kroppen fortsatt tåler all treningen, skal ikke jeg stoppe ham.