I ren seiersrus la Rosenborgs toppscorer ut et bilde av seg selv – kun iført ligatrofeet foran sine edlere deler. Men instagram-bildet fikk kort levetid.

— Innafor

Etter kort tid fjernet nemlig spissen bildet. Til tross for at dansken selv ikke angret på nakenstuntet.

— Det er et fantastisk bilde, sa Gytkjær til TV2 (ekstern lenke).

Også trener Kåre Ingebrigtsen hadde sansen for feiringen.

— Det bildet er «innafor», sa Bruttern til TV2 og gliste.

Nakenstuntet: Dette bildet Christian Gytkjær la ut på Instagram, ble etter kort tid slettet. Bildet er gjengitt etter tillatelse fra Gytkjær selv. Foto: Privat

Men ikke alle på Brakka gliste like bredt.

Avviser intern uenighet

Kort tid etter at han la ut bildet på Instagram, fikk Gytkjær en henvendelse fra sportslig leder Stig Inge Bjørnebye. Bjørnebye selv er ikke tilgjengelig for adressa.no i dag, men organisasjonsleder Trond Alstad avviser intern uenighet rundt saken, og begrunner fjerningen med ønsket om at RBK som klubb må gjøre alle til lags.

— Det er ingen intern uenighet. Saken var heller ikke stor nok til at vi trengte et møte på «hva gjør vi nå». Det Kåre svarer til TV2 er det egentlig de fleste av oss mener. Dilemmaet er at vi i RBK må gjøre alle til lags, og ting som vi oppfatter som uskyldig og artig vil av enkelte kunne oppfattes som helt forferdelig. Slik er det bare, sier Alstad.

Les også:

Ingen stor sak

Organisasjonsleder Alstad understreker at Gytkjær kun fikk en «mild anmodning» om å fjerne bildet.

— For oss var det ingen stor sak, verken den ene eller andre veien. Vi var opptatt av å feire gullet, og ta ut gleden knyttet til det. Det gjorde spillerne på en framifrå måte. Men vi så at noen kunne oppfatte Christian sitt bilde som at det ikke var bra. Derfor fikk han en mild anmodning fra sportslig leder om han likevel ikke burde fjerne det.

- Hadde klubben reagert overfor Gytkjær dersom han ikke hadde etterkommet anmodningen og fjernet det?

— Nei, jeg tror ikke det hadde skjedd noen ting dersom det ikke hadde blitt tatt vekk. Denne saken er uansett historie for oss, og Gytkjær er en fantastisk representant for RBK, sier Alstad.

Les også: