Med Nagel på ryggen og navnet på flere språk på hjelmen, entret landslagskaptein Ole-Kristian Tollefsen isen på torsdagens ettermiddagstrening.

Det florerer med «practical jokes» på ishockeylandslaget. Ingen går fri, heller ikke trener Roy Johansen. Men på torsdagens ettermiddagstrening var det kaptein Ole-Kristian Tollefsen som fikk kjørt seg.

Noe av forklaringen på at det ble nettopp han denne gangen var at han litt senere på kvelden skulle i studio hos Johan Golden og Henrik Elvestad som gjest i «Golden Goal».

Hvorfor de hadde klistret Nagel (henvisning til Stavangerspiller Lars-Peder Nagel) på ryggen til Tollefsen ville ingen ut med. Selv påsto han at han ikke visste helt, men at det var greit.

Snakker seks språk

Slik forklarte han at det sto tysk, islandsk, norsk, svensk, engelsk og dansk skrevet med tusj på hjelmen.

— Jeg tok meg litt vann over hodet en gang, tror det var mens jeg spilte i juniorligaen. Jeg sa i et intervju at jeg snakket seks språk, og det er dette de erter med , sa Tollefsen på vei av isen etter treningen.

Men intervjuet, som stammer fra 2006 og ligger på Youtube, ble gjort mens nordmannen spilte for Syracuse Crunch, farmerlaget til NHL-klubben Columbus Blue Jackets.

Du kan se intervjuet her, og det er det Tollefsen sier tre minutter og ti sekunder ut i videoen han nå fikk svi for.

Det er egentlig ikke noe galt i det han sier. Han har en onkel på Island og kan litt islandsk. Han hadde tysk på skolen og kan litt tysk. Engelsk er han selvsagt strålende i, og som de fleste andre nordmenn klarer han selvsagt å både forstå og si noe på svensk og dansk. Men å skryte av det på amerikansk TV¿

Golden Goal sendes på TV 2 Zebra i kveld (torsdag kl 20.30) og på TV 2 i morgen kveld kl. 23.20.