– Vurderingen vi har gjort i forhold til å leie ut folk er at vi ønsker å satse på andre spillere, og at vi mener at vi har igjen nok folk. Så det skal vi få til, sier AaFK-assistent Kent Bergersen.

Av rene kantspillere er bare Christian Myklebust og Tramaine Stewart med til Fredrikstad. Kjell Rune Sellin er leid ut til Hødd og Magnus Sylling Olsen har signert for Bodø/Glimt, mens Lars Fuhre og Demar Phillips er skadd. Sistnevnte er ute i flere uker.

Totalt har Kjetil Rekdal bare 15 tilgjengelige utespillere å velge mellom. Derfor er juniorene Grytten og Thomas Martinussen med. Skulle det bli skade på en kantspiller, kan det være duket for en Grytten-debut. Alternativt må formasjonen legges om eller spillere omskoleres.

– Det er bare elleve spillere som er ute på banen samtidig. Det skal være nok, sier Bergersen om at bare 15 seniorspillere er med i kveld.

– Vanskelig kamp

AaFK håpet i det lengste at Lars Fuhre, Leke James og Peter Orry Larsen skulle rekke FFK-kampen. I likhet med Amund Skiri, Adam Sellami og Demar Phillips er de uaktuelle til kveldens kamp.

Det er dårlig nytt for AaFK-supporterne. For Kent Bergersen advarer mot å ta lett på motstanden til tross for at FFK blant annet har mistet sin største stjerne i Tarik Elyounoussi.

– Jeg tror det verken er gunstig eller ugunstig å møte FFK nå. I utgangspunktet er alle kamper i eliteserien vanskelige, og siden vi ikke har vunnet borte på Gud vet hvor lenge, tror jeg nok Fredrikstad ser sin sjanse til å kunne ta tre poeng, sier Bergersen.

Han legger ikke skjul på at kveldens kamp er svært viktig for AaFKs del. Med tap vil AaFK nærme seg bunnen med stormskritt.

– Det er på tide med en borteseier nå, fastslår Bergersen.