FotballCupfinalen for kvinner 2003Kolbotn v Medkila 1-2Mini Jacobsen og Davy Wathne - TV2Foto: Morten Olsen, Digitalsport Foto: Morten Olsen
Fotball / FootballUEFA Champions League 2005/200628.09.2005Rosenborg v LyonPhoto: Morten Olsen, DigitalsportL-R: Bent Skammelsrud (former RBK now TV3), John Carew of Lyon and Erik Soler (Start and TV3).
Fotball AdeccoligaenGjemselunden Stadion 22.09.09Kongsvinger v FK Haugesund 4-1Foto: Dagfinn Limoseth, DigitalsportVidar Riseth Foto: Digitalsport

Med 1-1 mot Sogndal tok Strømsgodset i det minste poeng søndag. Den andre av gullkandidatene som var i aksjon, Molde, gikk det enda verre med.

Ole Gunnar Solskjærs lag tapte 4-1 i senkampen i Bergen og falt ned på andreplass på tabellen på målforskjell.

Både Godset og Molde har 41 poeng. Rosenborg er fire bak — med mandagens kamp mot Stabæk til gode.

- Nå ser det veldig lyst ut. Rosenborg har spilt bra i det siste, jeg har trua nå, konstaterer Vidar Riseth.

Bent Skammelsrud er hakket mer forsiktig.

- Forrige helg ble jeg spurt om Molde hadde avgjort ligaen nå. Det kan fortsatt snu seg mange ganger ennå. Jeg kan selvsagt tippe Rosenborg, men det blir like mye med hjertet som hodet, sier Skammelsrud.

RBK eller Molde

Vidar Riseth har mange år bak seg i Rosenborg, men har også bakgrunn fra Strømsgodset. Likevel tror han drammenserne kommer til å falle av.

- Jeg tror Rosenborg eller Molde vinner, sier Riseth.

Han får støtte av Mini Jakobsen.

- Fortsatt står jeg på det jeg har sagt tidligere: At det er Molde og Rosenborg det kommer til å handle om, sier Mini.

Bent Skammelsrud mener derimot at Strømsgodset ikke bør avskrives ennå.

— De tre lagene ligger så jevnt nå at det blir nesten dumt å påstå at noen har bedre sjanse enn andre, sier Skammelsrud.

- Godset har jo også igjen hjemmekamper mot både Rosenborg og Molde, poengterer han.

Mandagens møte med Stabæk på Nadderud bør gi tre poeng til Rosenborg.

— Jeg tror de vinner, de må jo det for å være med, sier Riseth, før han understreker at det er ytterligere ni kamper som gjenstår.

Gyllen mulighet

Mini Jakobsen retter en advarende pekefinger mot å telle poengene før de er tatt - også mot jumbo Stabæk.

— Det viktigste er at Rosenborg gjør jobben selv, understreker han.

- Når begge lagene foran mistet poeng i dag, så har Rosenborg en gyllen mulighet. Men tidligere i sesongen har ikke Rosenborg tatt vare på de mulighetene når de har dukket opp, sier Mini.

Mini forteller at han har sett Stabæk i aksjon flere ganger denne sesongen, og at de har kapasitet til å nekte Rosenborg tre poeng.

— De kan stelle i stand trøbbel. Men om Rosenborg spiller opp mot sitt beste, så vinner de. Rosenborg er jo også et bedre fotballag nå enn før ferien, etter tre klassesigneringer, sier Mini.

- Rosenborg er vinneren i dette overgangsvinduet. Lagene til Rosenborg og Molde begynner å bli omtrent like gode på papiret nå, vurderer Skammelsrud.