Vålerenga har vært aktive på overgangsmarkedet i sommerpausen. Andreas Augustsson er solgt til Sandefjord, mens Kristen Viikmae er utlånt til Flora Tallinn for resten av sesongen. Klubben har hentet midtstopper Trond Inge Haugland fra greske Iraklis, samt den unge midtbanespilleren Ardian Gashi på utlån fra Ørn Horten.

Minst like viktig for Oslo-klubben er det at stopperne Erik Hagen og Raio Piiroja er skadefrie. Hagen har ennå ikke spilt denne sesongen, mens Piiroja måtte stå over de siste kampene før ferien. Også Freddy dos Santos, som blomstret opp som spiss før han pådro seg strekk, er klar igjen.

Mot Brann må VIF klare seg uten skadde Morten Berre, Bjørn Arild Levernes og Lars Bohinen. I tillegg er Magnus Hjulstad og Tommy Edvardsen opptatt med U19-landslaget.

— Vi har trent som vanlig den siste tiden, og prøver å komme opp på et anstendig nivå til kampen mot Brann. Jeg innrømmer at vi er favoritter, men det er ingen oppgaver i fotball som er enkle. Brann kommer til å sloss for livet. Det må vi gjøre selv også, det er nemlig da vi er best, slår Kjetil Rekdal fast.

Vålerenga har vært gode hjemme på Ullevaal denne sesongen, det er den elendige borteformen som har hovedskylden for klubbens labre tabellposisjon. I Oslo er det VIF som skal bestemme, noe Kjetil Rekdal er innstilt på å la Brann få føle mandag kveld. Vi følger kampen direkte.