MOSKVA (aftenposten.no): Med annenplass etter amerikaneren Curtis Mitchell i det første forsøksheatet avanserte BUL-gutten enkelt til semifinalen fredag ettermiddag klokken 17.40 norsk tid. Tidene på de to beste ble 20,37 og 20,44. Jays roet ned de siste ti meterne og hadde god margin til tredjemann, Serhiy Smelik, som løp på 20,52 og også avanserte rett til semifinalen.

— Et kontrollert løp. Det handlet jo bare om å komme seg videre, sier Jays, som måtte trekke seg fra 100 meteren lørdag etter å ha fått muskelstramning i ryggen og krampetendens i låret.

Bolt leker

Usain Bolt er kanskje VMs største favoritt når han skal løpe finalen på 200 meter lørdag kveld - forutsatt at han ikke skader seg i semifinalen.

I det siste av de syv forsøksheatene startet Bolt nedjoggingen allerede da det var 50 meter igjen! Han løp leende over mål sammen med briten Delanno Williams, som var to baner innenfor. Med 20,66 fikk jamaicaneren det usedvanlig enkelt, selv til forsøksheat å være.

Bolt har verdensrekorden på 19,19 og årsbeste i verden på 19,73. Den første tiden blir nok stående, men pussekluten til gullmedaljen kan Bolt allerede finne frem.