LILLEHAMMER (adressa.no): 15 kilometer klassisk med individuell start er Eldar Rønnings beste distanse.

Han har hatt en meget sterk sesongstart og stilte frisk på startstreken med gode ski.

Har følt seg som en konge

Alt lå til rette for at han skulle kjempe i toppen. Det endte med fiasko. 31. plass, 1 minutt og 21 sekunder bak vinner Pål Golberg. Eldar Rønning ble slått av hele ni løpere fra Norge.

Etterpå sto han igjen som et spørsmålstegn. Skogn-løperen ante ikke hva som var galt.

— Jeg lurer på hva som skjedde. Det er helt merkelig. Dagsformen var elendig. Jeg har følt meg som en konge hele uka.

Var nervøs

- Hvordan følte du deg før løpet?

— Jeg var nervøs, men det bruker å gå over. Etter en og en halv kilometer kjente jeg allerede at jeg var sliten.

På dagen da alt mislyktes for ham selv, kunne Rønning glede seg over knallsterke prestasjoner fra Pål Golberg som vant og ikke minst Byåsens Didrik Tønseth, som sensasjonelt gikk inn til tredjeplass.

Alt unntatt kroppen fungerte

Mens Eldar Rønning og Martin Johnsrud Sundby har vært sikre på de to første stafettetappene for Norges førstelag frem til i dag, ble det i dag langt mer usikkert. Eldar Rønning hadde etter løpet forståelse hvis han søndag må gå for andrelaget.

— Det er ikke gitt at det blir jeg og Martin nå. Det kan bli andrelaget på meg. Det har egentlig ikke så mye å si. Jeg får prøve igjen i morgen.

Northug på førstelaget

I ettermiddag ble det klart at Rønning faktisk ble vraket. Ifølge landslagstrener Trond Nystad skal Pål Golberg, Didrik Tønseth, Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug gå på det norske førstelaget.

Eldar Rønning er henvist til andrelaget, sammen med Chris Jespersen, Sjur Røthe og Finn Hågen Krogh.

— Vi har som mål å vinne i morgen. Eldar har så vidt jeg vet aldri levert en dårlig førsteetappe for Norge. I morgen er vi nødt til å samle erfaringer fra løpere vi ikke ser så ofte i stafett, sier Nystad til adressa.no.

Landslagssjefen sier det var tvil rundt om Petter Northug skulle få gå på førstelaget.

— Ja, det var tvil, han har ikke akkurat imponert. Men han føler seg bra. Når han sier det og er i rute, så er det bra nok, sier Nystad.

Blant kvinnene utgjør Heidi Weng, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Marit Bjørgen førstelaget. Vibeke Skofterud, Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Jacobsen og Maiken Caspersen Falla skal gå for Norges andrelag.

Stafettene avholdes søndag.