Europa mot USA i kvinnegolf på Bogstad i 2019. Det var drømmen til Norges Golfforbund. Den drømmen blir det ikke noe av. Det fordi staten ikke vil bevilge de pengene som var nødvendig. Dermed går det ingen søknad fra Norge til Ladies European Tour når søknadsfristen utløper fredag.

— Styret har enstemmig besluttet at vi ikke Søker Solheim Cup. Bakgrunnen er at vi ikke har den finansieringen som må til. Oslo kommune var positiv, men staten sa nei. Da falt grunnlaget vekk, sier golfpresident Finn H. Andreassen, som medgir at han er en skuffet mann.

— Regjeringen har uttalt at den vil støtte store, internasjonale sportsarrangementer, men det eneste arrangementet som foreløpig har fått støtte er sykkel-VM i Bergen, statsministerens hjemby.

Næringsdepartementet hadde ikke penger

Andreassen forteller at NGF allerede i november i fjor orienterte seg om hvor søknaden skulle stiles innenfor statens mange korridorer.

— Sykkel-VM ble bestemt på statsministerens kontor, mens vi ble bedt om å søke kulturdepartementet. Derfra fikk vi vite at en del av de pengene vi søkte om måtte komme fra næringsdepartementet, men fra dem fikk vi tirsdag høre at de ikke har budsjett til dette.

- Hvor mye ba dere om?

— Oslo kommune ba oss redusere budsjettet noe. Det gjorde vi, fra 35 til 30 millioner. Staten kunne ha plukket vekk en del LET-tourer (turneringer) som også lå i konseptet. 30 millioner fra staten ville ha vært nok.

- Kommer dere til å søke flere ganger?

— Det får bli opp til de kommende styrer å vurdere, men vi har i alle fall laget en grundig vurdering som også kan brukes ved en eventuell senere anledning, sier Andreassen, som trekker seg som golfpresident på kommende ting.

Men det var bestemt før Norge sa nei til Solheim Cup.