NANTES (adressa.no): I den siste gruppespillkampen viste Island at det var mulig, da de satte ballen i det tomme makedonske buret en rekke ganger i kampen som endte 27–27.

Det er Norge fullstendig klar over.

– Jeg så det mot Island. Det kostet dem dyrt, kommenterer Christian Berge.

– Jeg scorer gjerne på flere sånne, jeg, sier Bjarte Myrhol.

Har tenkt på Makedonia

Norges motstander i åttedelsfinalen i Albertville lørdag er den VM-nasjonen som nok har gått lengst i å utnytte den utskjelte regelen som gjør det mulig å sette inn en utespiller for keeper uten at utespilleren må ha overtrekksvest.

Nettopp dét har landslagssjefen vært opptatt av – også før Norges storseier over Japan torsdag.

– Hodet har ligget litt i Makedonia. Skal jeg være ærlig har det vært litt spennende å se på dem, for de spiller sju mot seks-spillet konstant, sier han.

Lagets store stjerne, Kiril Lazarov, er VMs klare toppscorer med 44 mål på de første fem kampene, og drar nytte av den makedonske taktikken. Ingen andre på laget har scoret mer enn 18 mål.

Skal løpe og løpe og løpe

Nå skal altså Norge forsøke å bruke Makedonias våpen mot dem.

– Vi hadde veldig stort fokus på å løpe mye mot Japan, nettopp for å få en god gjennomkjøring til kampen mot Makedonia. Jeg tror vi aldri har scoret så mye på kontringer, sier Berge.

Den offisielle statistikken, som kan være litt unøyaktig, viser at Norge scoret 14 kontringsmål på 20 forsøk mot Japan.

– Makedonia kommer bom sikkert til å spille sju mot seks mot oss. Så da får vi straffe det. Vi skal ha veldig hurtig omstilling hele veien, sier Berge.

Bjarte Myrhol poengterer at det krever at Norge er aggressive i forsvarsspillet.

– Har vi flyt skal vi også klarer å ta noen baller og straffe dem litt, sier han.

- Knalltøff kamp

Kapteinen føler seg trygg på at de norske spillerne er bedre trent, men advarer norske håndballhjerter mot å tro at åttedelsfinalen blir plankekjøring.

– Nei, da tar de feil! Det er et lag med masse gode spillere, og gjør det alltid halvgodt i mesterskap. Det blir en knalltøff kamp, så ærlig må vi være, sier han.

Det gir Sander Sagosen ham rett i, men synes samtidig at Norge går til kampen som favoritter.

– Det er et godt lag som møter oss, men vi har alle forutsetninger for å nå kvartfinalen – om ikke lenger, sier han.