Claudia Neumann er den første kvinnen som kommenterer et mesterskap for menn på tysk tv, skriver tyske Die Welt.

Reporteren i den tyske kanalen ZDF har tidligere kommentert både OL— og VM-kamper for kvinner, og har nesten 20 års erfaring som journalist.

Hun debuterte med å kommentere kampen mellom Wales og Slovakia. Siden kommenterte hun Italia mot Sverige, og opplevde mye hets i sosiale medier.

Mange av kommentarene gikk på en ubehagelig stemme, men den største delen av hetsen går på at hun er kvinne som kommenterer herrefotball. Enkelte av innleggene inneholdt også trusler om voldtekt.

— Høres ut som en traktorlesbe

Her er noen av kommentarene hun har fått på Twitter:

«Kvinner kan gjerne kommentere kvinnefotball, men ikke ekte fotball»

«Hun kunne gjerne kommentert turn og rytmisk sportsgymnastikk»

«En kvinne som kommenterer kampene for ZDF? Har de i det hele tatt tillatelse til å forlate kjøkkenet?»

«En kvinne kommenterer Wales - Slovakia? Jeg har ingenting mot frigjøring, men kan de ikke la oss få ha fotballen i fred?»

«Kvinner skal føde barn, ikke kommentere fotball»

«Hun høres ut som en traktorlesbe».

«Gatekamper i Marseille er mindre kvalende enn en fotballkamp kommentert av Claudia Neumann.»

— Jeg står oppreist

Kanalen selv er sjokkert over hetsen, selv om de skjønte at det ville skape oppstand. Selv lar ikke kommentatoren seg skremme.

— Jeg står oppreist, og det er ikke noen fare for at jeg skal kaste meg ut av Eiffeltårnet. Jeg bestemte meg på forhånd for at jeg ikke skulle sjekke de sosiale mediene fordi jeg forventet at det skulle bli reaksjoner, sier Claudia Neumann til Die Welt.

Ingen flere kamper

På spørsmål fra Die Welt om hun synes det er trist, svarer hun følgende:

— Det er ikke min jobb å kommentere sosialpolitiske spørsmål. Det handler bare om fotball. De fleste som skriver, var ikke engang født når jeg tok brassespark, sier hun.

Hun skal i utgangspunktet ikke kommentere flere kamper i EM, men kanalen sier det ikke har noe med hetsen å gjøre. Men hun vil fortsatt lage reportasjer fra Paris.