ÖSTERSUND: I ettermiddag vil Tarjei Bø få svar på om hans beste treningssommer på veldig mange år også gir seg utslag i sporet og på standplass. Skiskytterne åpner sesongen i Östersund med den klassiske distansen, 20 km, fire skytinger og ett tilleggsminutt for hver bom.

En mann som har hatt mye motgang. Hver gang han har vært i støtet, hatt gode treningsperioder eller har prestert i verdenscupen, har sykdommen kommet luskende.

Uten avbrekk

I år har han vært frisk. Siden oppkjøringen til sesongen startet har Tarjei Bø ikke hatt ett eneste treningsavbrekk.

Det er det som får trener Egil Gjelland til å banke i bordet. Han håper sammen med hele skiskytter-Norge at motgangen skal ha en ende for Tarjei Bø.

— Men det er ingen som har vunnet medaljer på å holde seg frisk. Det er ikke noen matematisk greie dette. Det å ha kontinuitet i treningsarbeidet er uansett deilig.

Sterke resultater

At han har hatt den kontinuiteten i år viste hans innsats både i langrenn i den nasjonale åpningen på Beitostølen og i skiskyting på Sjusjøen.

I langrennsåpningen gikk han inn til syvendeplass. Godt nok til å gå verdenscup langrenn for Norge. Men det er ikke aktuelt denne sesongen. Alt handler om VM på hjemmebane i Oslo i mars.

I skiskytternes åpning ble han nummer 2 på sprinten og nummer 3 på fellesstarten.

Norge stiller med følgende lag i dagens 20 km (startnummer i parentes): Henrik L’Abee-Lund (15), Emil Hegle Svendsen (22), Johannes Thingnes Bø (33), Tarjei Bø (35), Ole Einar Bjørndalen (81) og Lars Helge Birkeland (100).